Сега четете
Над закона: Гаси тока, пий ми сока и нека всеки е Дон

Над закона: Гаси тока, пий ми сока и нека всеки е Дон

206-177825-1_wideАз съм над закона в тая страна! Аз искам много шум. Нека всички да прайм бум,бум,бум. Бум,бум,бум. Бум,бум,бум.

andrey-velchev
Андрей Велчев*

За разлика от Гери Никол със следващите редове няма да ви карам да танцувате даже и без кока или  у вас да предизвикам Мистерия с #кой ли съм тук, критерия в живота вече “готин до тук“… Стреснете си де: Пак съм в серия и нека всички да крещят в истерия..но понеже нямам над 5-те милиона гледания на най-готинното пърче на Криско – Гери или Тита която почти докосва осмия милион показвания /на видеоклип/ с аранжимента на екранния партньор на Слави иа в същото време децата ви на възраст от 8 до 28 г. клонират речника, вида, поведението, начинът на живот и… copy/paste на всичкото им.да си поегаме още малко с думи, че друго не остана.

За Тита която е Купидон, Дон, Дон, богът на любовта, познат ни от римската митология а в гръцката митология наричан още Ерос или Амур, което означава любов. Когато Купидон уцели някого със стрелите си, той се влюбвал силно и дълбоко. Аз някак не мога да се влюбя в тази музика, която не дава нищо… освен ритъм за поклащане…Оттук идва вероятно  и вярването, че любовта е сляпа и необяснима. В Италия обаче „дон“ е официалното обръщение към духовник. Тъй като в Южна Италия (и в частност Сицилия) „дон“ се употребява и като „господин“, „господар“ по испанския образец, оттам и употребата му в мафиотските структури е навлязло като нарицателно за издигната фигура от престъпния свят, редом с „кръстник“ и други.

И понеже едва ли красивата  млада певица, изброява известни донове в литературата, като Дон Жуан – герой на ред произведения (театрални, прозаични, оперни) от различни автори и епохи, известен с любовните си похождения; преносно – прелъстител, казанова, Дон Кихот – главен герой в едноименния роман на Мигел де Сервантес; преносно – безкористен, но будещ смях и жал мечтател, Дон Домат – персонаж на Джани Родари от детската книжка „Приключенията на Лукчо“ и име на столично заведение,  тя не е и Дон Карлос – герой от едноименната опера от Джузепе Верди, вече е ясно, че Дон Вито Корлеоне – действащо лице от „Кръстникът“ от Марио Пузо эе онзи Дон, икона за младите, модел за подръжание на  редица  подземни „босове”, редица от които по различни причини са отишли или са се преселили на „едно по-добро място“ (което не значи, че са си сменили работата, както казват във фирмите за колегите си, променили местназначението).

През 90-те знаухме, че Хип-хоп в музиката е музикален стил, възникнал в рамките на хип-хоп културата. Основна характеристика на хип-хоп музиката е рапирането, поради което тя често се нарича и просто рап, а рапът е вокален стил, основан на речитативи в стихове и рима, обикновено съпровождани от инструментален или синтетичен бийт, този бийт сега владее много повече.

Тази година певицата Тита беше сред абитуриентите от Випуск 2018 и въпреки, че в свояг профил в социалните медии тя написа: „В живота има много моменти, в които ще поискаме да изглеждаме по-умни, отколкото сме, по-талантливи или по-красиви! Може много хора да излъжем, но никога не можем да излъжем себе си. Photoshop е софтуер, а не начин на живот. Това е новото ми парче и клипът към песента, който заснехме на много красиви места. PHOTOSHOP! Enjoy, like, share или просто се забавлявайте“.

Вижте и

tita

И докато се забавляваме наскоро Гери-Никол пусна новото си парче, носещо името „Над Закона“. Любимката на тийнейджърите засне видеото, което къщо набира сила интернет в отговор на другата си конурентка. Провокативната варненка  се бори да обсеби лятото ни, дори и да не искаме в комплект с още една тийн сензация – Тита. И жалко , че нямаме „Фотошоп“ за да променим тази виртуална реалност в която растат децата на днешния ден, учениците  и бъдещи студенти- нашето бъдеще, това на държавата, на клета майка България… Защо да не загасим тока, щом на децата не им пука, че закон няма, а те са над него – бум, бум, бум.  До скоро чалгата беше голямото зло, но сега децата танцуват и без „кока” а момичета ни приличат на евтини момичета на повикване, „пикантни като мексиканки“. Колеги от една медия казват, че сме това което четем, а юношите общуват със символи и думи без смисъл под аранжимента на Криско, подкрепен от Слави.

andrey-velchev Андрей Велчев,  Собственик и главен редактор на Любословие.bg.Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)
Телефон: +359 899717147
Email: [email protected][email protected]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре