Сега четете
ФИФА забрани красивите фенки по телевизията

ФИФА забрани красивите фенки по телевизията

russiaТелевизионните канали получиха шокиращо нареждане от ФИФА. Те трябва да спрат да показват в близък план „привлекателни жени“ на трибуните по време на футболни мачове, предава бТВ.

От централата се обосноваха, че мярката е част от борбата срещу сексизма по време на световното първенство. Анти дискриминационното движение Fare Network обяви наскоро, че именно това е най-големият проблем на мондиала в Русия. Негови активисти са регистрирали над 30 случая, в които операторите и режисьорите са насочили вниманието към красиви зрителки.

Преди шампионата имаше опасения за расизъм и хомофобия. От Fare Network обаче са категорични, че всъщност най-сериозни са проявите на сексизъм, включително по улиците на руските градове. Посочени са и набралите популярност случаи, когато репортерки получават нежелани целувки по време на предавания на живо.

Една от най-големите фотографски агенции в света – Getty Images, публикува галерия с „най-горещите фенове на световното първенство“, в която преобладаваха млади жени. По-късно кадрите бяха свалени, а от ръководството я нарекоха „лоша преценка“ и се заканиха да проведат вътрешно разследване.

Вижте и

От ФИФА обясниха, че мерките вероятно ще бъдат приложени и за други значими турнири.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре