vlcsnap-2017-04-26-19h54m23s115-187537-810x0Трябва да похвалим България и правителството за срещата с Китай и реализираните инвестиции. Китайските компании са царе в инфраструктурата. Това заяви журналистът Константин Вълков в сутрешния блок на БНТ „Денят започва”. В момента текат тристранни срещи е Европа по отношение на този тип инвестиции. Китай инвестират само при държавни гаранции. Путин в момента е в много силна позиция.

Тръмп и Путин са най-силните мъже, каза още той. Ние предложихме на Китай всички сектори, тях ги интересува инфраструктурата. В момента едва ли е започнала голямата търговска война, но нещата отиват натам в отношенията на Китай и САЩ, допълни темата Георги Милков. Китай сваля митата за земеделски продукти за ЕС, докато САЩ ги вдигат. Китай са голям производител и логиката им е, че трябва да изнесат производството си.

Но не си падат по обществени поръчки, а по-скоро по разбирането с държавите, коментира още журналистът. Китай си купиха земи в България за отглеждане на култури, а и се споразумяха да изкупуват тютюн от нас. Китай със сигурност ще стане световна икономическа сила. Срещата между Тръмп и Путин е тази, от която очакваме новини, завърши Георги Милков.

БНТ, „Денят започва”