Сега четете
Автор на книга за Дядо Добри иска паметник на „светеца от Байлово“

Автор на книга за Дядо Добри иска паметник на „светеца от Байлово“

бай добриДа има паметник на Дядо Добри пред храм-паметника „Александър Невски“ в столицата, настояват хора от неговото обкръжение. Сред тях е и Борислав Радославов, който е автор на книга за добрия старец, озаглавена „Светецът от Байлово”, предава Дарик. В нея се разказва за това, че дядо Добри е загърбил семейството си, за да събира средства за храмове и манастири в страната, там е и разказът на най-близкия човек на Добри Добрев – счетоводителката Цонка Пантелеева, която е внасяла събраните средства по банковата му сметка.

„Обединяваме се около идея за паметник на доброто, за да можем да увековечим делата му освен в книга и с монумент, пред който да се прекланят и бъдещите поколения“, каза авторът на книгата за стареца от Байлово.

Дядо Добри заслужава паметник, смята той и допълва, че обществото има нужда от положителния пример. Като подходящо място за паметник на добрия старец Радославов вижда пространството край храм-паметника “ Свети Александър Невски“: „Най-хубаво е там, където той събираше парите, а именно пред „Св. Ал. Невски“ – да гледа към патриаршеската катедрала“.“Надяваме се да получим разбиране и подкрепа от Столична община, тепърва започват разговорите. Такава идея не е лесна за осъществяване, има много разговори, срещи“, казва Борислав Радославов. Той обаче твърди, че е оптимист по отношение на инициативата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре