бай добриДа има паметник на Дядо Добри пред храм-паметника “Александър Невски” в столицата, настояват хора от неговото обкръжение. Сред тях е и Борислав Радославов, който е автор на книга за добрия старец, озаглавена „Светецът от Байлово”, предава Дарик. В нея се разказва за това, че дядо Добри е загърбил семейството си, за да събира средства за храмове и манастири в страната, там е и разказът на най-близкия човек на Добри Добрев – счетоводителката Цонка Пантелеева, която е внасяла събраните средства по банковата му сметка.

“Обединяваме се около идея за паметник на доброто, за да можем да увековечим делата му освен в книга и с монумент, пред който да се прекланят и бъдещите поколения”, каза авторът на книгата за стареца от Байлово.

Дядо Добри заслужава паметник, смята той и допълва, че обществото има нужда от положителния пример. Като подходящо място за паметник на добрия старец Радославов вижда пространството край храм-паметника ” Свети Александър Невски”: “Най-хубаво е там, където той събираше парите, а именно пред “Св. Ал. Невски” – да гледа към патриаршеската катедрала”.”Надяваме се да получим разбиране и подкрепа от Столична община, тепърва започват разговорите. Такава идея не е лесна за осъществяване, има много разговори, срещи”, казва Борислав Радославов. Той обаче твърди, че е оптимист по отношение на инициативата.