Сега четете
„Къща от карти“ оживява или креватна история, която разтърси медиите във Вашингтон

„Къща от карти“ оживява или креватна история, която разтърси медиите във Вашингтон

phpodciqb_800x-
Ако сте забравили политическия трилър „Къща от карти“, който  разказва една тъмна история за алчност, корупция и неутолима политическа амбиция. Тук държавата няма абсолютно никакво значение – за сметка на това в коридорите на властта управляват интригите, страстите и топлите завивки на политическите кревати.

Когато Франсис Ъркарт решава да се бори за поста на министър-председател, той не се спира пред нищо. Въоръжен с политическите тайни, до които е имал достъп като отговорник по партийната дисциплина, Ъркарт Камшика започва тиха и смъртоносна кампания – да елиминира всички свои съперници, използвайки  всички възможни средства, включително убийството.

Мати Сторин, готова на всичко млада репортерка, има таланта да разкрива реалните истории, скрити зад видимото. Когато се натъква на скандална мрежа от интриги и финансова корупция в най-високите нива на властта, тя се заклева да разкрие истината… но дари е добре екранизара „Къща от карти“ (на английски: House of Cards) , сериалъткоито пПроследява политическата кариера на политика от Демократическата партия на САЩ Франсис Ъндърууд от председател на парламентарната група на партията в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса), през вицепрезидент, до заемането на поста Президент на Съединените щати. Основни мотиви на сериала са политическата корупция и задкулисие във Вашингтон, както и динамичните взаимоотношения на Франсис Ъндърууд със съпругата му и впоследствие Първа дама Клеър. Първият сезон излиза в Netflix на 1 февруари 2013 г… историята оживя във Вашингтон и създаден незапомнен медиен тътен.

Али Уоткинс получава перлена гривна през май 2014 г., това са дните от последната й година в колежа. Дранкулка, която може да означава нещо повече от приятелство, но може и да не означава. Госпожица Уоткинс, тогава 22-годишна стажантка в един от вашингтонските вестници на медийната група McClatchy, не е толкова изненадана от подаръка. Тя среща Джеймс Улф, 57-годишен старши съветник към Комисията по разузнаване в Сената, докато търси сензационни новини в Капитолия.Уолф се превръща в полезен източник, но от време на време той сякаш преследва други цели – например, когато ѝ подарява картичка за Свети Валентин.

Тогава Уаткинс обяснява на Улф, че връзката им е строго професионална. Тя се посъветвала и с редактор от вестника, който ѝ казал, че щом подаръкът не e прекален, значи няма проблем.Али Уоткинс решава да задържи перлената гривна.3-годишната афера, която се завихря между младата репортерка и държавния служител с достъп до строго секретна информация, вече е част от разследване на федералните власти.

Това разследване разтърси света на журналистите във Вашингтон и на източниците, на които те разчитат.57-годишният Джеймс Улф беше арестуван на 7 юни с обвинение, че е излъгал разследващите за контактите си с Али Уоткинс и с още 3 други журналистки. Имейлите на Уоткинс също са били конфискувани.Към момента 26-годишната Али Уаткинс е репортер на Ню Йорк Таймс. Редакторите на вестника в момента проверяват нейната работа и дали аферата ѝ е повлияла на това, което отразява.“Най-важният проблем в случая е конфискуването на личната кореспонденция на журналист, което ние осъждаме и смятаме, че всички американци трябва да бъдат притеснени за това“, заявява Елийн Мърфи, говорител на Ню Йорк Таймс.

Вижте и

Разкритието за връзката между Уоткинс и Улф шокира много журналисти, които през времето наблюдаваха младата репортерка да се издига от стажант до изгряваща звезда в отразяването на политиките в националната сигурност.Аферата между двамата не пречи на журналистката да работи за няколко медии. Откакто Джеймс Улф се среща с Уоткинс през 2013 г., тя пише периодично за Политико, Бъзфийд, Хъфингтън пост и Маклачи.Миналата есен, когато Али Уоткинс къса с Улф, за кратко тя започва връзка с друг член на Комисията по разузнаване.

Тази афера приключва, тъй като двамата решават, че не търсят нищо сериозно. Али Уоткинс е казала на свои приятели, че връзката ѝ с Улф е започнала, след като е напуснала медийната група Маклачи през есента на 2014 г. В началото младата репортерка наложила някои правила: „Ти не си ми източник“, карала се тя на Улф и го прекъсвала, ако започне да говори за работа.Уоткинс признава обаче, че понякога запомняла интересни факти, които Уолф споменавал, или клюки, които се разпространяват във Вашингтон.Колегите на Уоткинс я описват като невероятен талант, който има най-разнообразни източници в правителството. „Хората във Вашингтон са в най-разнообразни връзки.

Опитваш се да ги направляваш, да поставяш стени, но не можеш да се преструваш, че не си човек. Али е страхотен репортер и вярвам в нейната преценка“, заявява в интервю Раян Грим, бившият редактор на Уоткинс във в. Хъфингтън пост.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре