Актрисата Албена Михова ще участва в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Любимката от телевизионния екран ще изпълнява главната роля в спектакъла – на Мадам Злата.

Предстои й да подпише договор с търновския храм на Мелпомена за участие в няколко представления на мюзикъла. Първото й превъплъщение в новия образ ще бъде на откритата сцена на крепостта „Царевец”. С едно от най-обичаните заглавия в своя афиш театърът в старата столица за втори път ще участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Представлението е на 27 юли от 21 часа, а билети се продават на касата на МДТ и в мрежата на http://www.eventim.bg.Albena Mihova

Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, търновският театър за първи път у нас поставя това заглавие в музикален вариант. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, а диригент – Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.

“Музиката на Дечо Таралежков е писана специално за телевизионния мюзикъл през 70-те години и от тогава, вече близо 50 години, никой не е посягал към нея. Затова имахме голямо затруднение с намиране на нотния материал”, споделя директорът на театъра Васил Вълчев. Той отправя специална благодарност към съпругата на композитора Камелия Попова, която издирила и предоставила нотния материал на спектакъла на МДТ. 21753369_1643255279051743_2318239007195953764_o

Либретото на постановката е по оригиналния текст на Добри Войников, в което умело е вплетена музиката на Дечо Таралежков. Мюзикълът “Криворазбраната цивилизация” е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ.

Автор: Мирослав Дечев