00732712Журналист, който нарече Панама най-слабият отбор на Световното първенство в Русия, беше нападнат остро от треньора на дебютантите Ернан Дарио Гомес, който защити играчите при тяхната първа кампания на голям форум.Панама отстъпи снощи на Тунис с 1:2, но пък отбеляза два гола и по този начин първенството в Русия е първото, на което всеки един отбор е вкарал минимум по две попадения.

Ернан Дарио Гомес, който има сериозен опит с други тимове и участва на Световни първенства от 1998-а година насам, реагира наистина бурно.”Ние сме най-слабият отбор? Да, може да сме последни в класирането, но пък най-слабия отбор??? Ти трябва първо да сравниш други неща, преди да правиш такива анализи, като примерно подготовката на футболистите и образованието им.

Ние сме напълно нов отбор и като такъв, е нормално да имаме трудности. Ако ти видиш каква е инфраструктурата на футбола в Панама, на федерацията, отборът определено е израстнал”, избухна Гомес.Панама беше аут от първенството и преди снощното поражение с 1:2 от Тунис, тъй като беше сразен от мощните Белгия и Англия.”Работихме много здраво и се случи да играем срещу много здрави и опитни отбори, които не само са били на Световни първенства и преди. Нямаш право да наричаш Панама най-слабият отбор на Световното, защото е липса на всякакво уважение, каза още колумбийският специалист.Той води малката централноамериканска страна от 2014-а година насам, но заяви, че няма нищо против да продължи работата си.
Първо обаче трябва да коментира бъдещето с ръководителите на федерацията.”Имам вече и други оферти. Първо ще си почина малко, ще обмисля нещата и ще видим какво ще правя, заяви още Гомес.За отбора мога да кажа, че се надявам да се класира отново на Световно първенство и това да е още в следващата кампания. Отборът има добра основа и който и да работи с него няма да има такива проблеми, каквито имах аз преди четири години, завърши специалистът.