ScreenshotСънародниците на телевизионна водеща бяха разгневени от репортаж, в който тя разказва за отпадналата забрана за шофиране на жени. Част от записа бе публикуван от вашингтонския журналист Заид Бенджамин на страницата му в Twitter. От кадрите се вижда, че телевизионната водеща е облечена според строгата саудитска традиция, само че вятърът развява ефирната рокля тип халат, “оголвайки” панталоните и пъпа на журналистката.

Комисията по радио и телевизия на Саудитска Арабия обвини Рифаи в нарушаване на професионалните правила и окачестви облеклото ѝ като “неприлично”. Срещу нея започна разследване, след което жената реши да избяга от страната си. Заид Бенджамин обаче публикува в Twitter какво прави семейството на един от саудитските принцове що се отнася до облеклото. Те са заснети по бански на яхтата си.

https://twitter.com/twitter/statuses/1011720893599535104

“Защо така – няма ли да ги разследват”, пита Бенджамин. В профила на журналиста беше публикувана и новина, че мъж в Саудитска Арабия убил жена си и три нейни приятелки в колата, която жената е шофирала.

samlsd @msyoditq #SaudiArabia women driving in Saudi could cost their lives. Man killed his wife and her 3 friends inside the car. pic.twitter.com/esecvvzbaV