В началото на следващата седмица в Кино Люмиер ще се състои премиерната прожекция на документалния филм „Един ден на Витоша”. Лентата е запечатала щафетния супермаратон, който се реализира с благотворителна цел на 14 април тази година с основното участие на Дойчин Боянов и в компанията на известни спортисти като Боян Петров, Веселин Овчаров, Кирил Николов – Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и други.

За двайсет часа Дойчин обиколи Витоша по суша, въздух, вода, дори под земята, съпровождан от 16 суперспортисти, два коня и няколко хъскита. На срещата с медиите в Информационния център на “София – Европейска столица на спорта присъстваха Дойчин Боянов, Снежана Петрова – директор на Природен парк “Витоша”, Борислав Велков – председател на Съвета на директорите на НДК,както и Анатоли Илиев – организационен секретар на София – Европейска столица на спорта.

Инициативата имаше благотворителна цел – да подпомогне кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Природен парк „Витоша“ и да набере средства за изграждане на алея и спортна площадка в местността „Игликина поляна“ за хора с физически увреждания. Банковата сметка и DMS номера са активни до края на годината.

Премиерата е със свободен вход, но пред салона ще има кутия за дарения, за да може всеки, който желае, да подкрепи благотворителната кампания. Водещи на церемонията ще бъдат Йоана Драгнева и самият Дойчин Боянов.