Сега четете
Б. Борисов иска медиите да проверят какво притежава

Б. Борисов иска медиите да проверят какво притежава

borisov
„Проверете и ако е истина, че съм си купил гръцки остров, ще подам оставка”. С такъв апел към журналистите започна правителственото заседание в сряда Бойко Борисов.Повод за думите на Борисов са информациите, че е било свалено предаване на Милен Цветков от Нова ТВ, защото се занимавало със слух, пуснат от сайт, че премиерът си е купил гръцки остров.“

Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за Журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност“, каза премиерът.

Борисов се обърна и към оператора на Нова тв: „Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името не е честно. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат – все ми е тая, защото рано или късно истината излиза”: каза премиерът и добави:„Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен! Няма какво да се прикрие от моята дейност.

Вижте и

И аз имам семейство и те гледат“.От Нова тв обясниха, че предаването е свалено, защото не отговаря на критериите за обективна Журналистика и отразяване на мнението на всички страни.В понеделник вечерта Нова телевизия излъчи записа на предаването от 22 юни, вместо актуалния, подготвения за 25 юни. Аргументът е, че не отговарял „на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки”. Коментарите в социалните мрежи се фокусират върху една от темите на спряното предаване: „Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре