nova tvВ предаването трябваше да се дискутира темата придобил ли е Бойко Борисов гръцки остров. Новината бе разпространена от слабо популярен сайт. Засега няма нито доказателства, нито сериозен информационен източник, който да застане зад това твърдение. „Ако е истина, ще дойда да си оставя сам оставката. Или е цензура, или автоцензура.

Няма какво да се прикрие от моята дейност“, каза по-рано днес Борисов. Последва съобщение, публикувано на интернет сайта на Нова: Реакцията срещу разпространението на фалшиви новини не може да бъде определяна като цензура или автоцензура Нова телевизия заявява, че не се оказва натиск върху продуцентските решения и редакционната политика на медията винаги е била независима. NOVA, като отговорна медия, не може да бъде разпространител на фалшиви новини, защото защитава професионалните принципи на Журналистиката.

Реакцията срещу разпространението на фалшиви новини не може да бъде определяна като цензура или автоцензура. NOVA се противопоставя на опитите независими редакторски решения на медията да бъдат използвани за политически цели. Отстояваме принципите на професионалната Журналистика, защото свободата на словото е и отговорност.