10888805_628482283922884_8328964072521326479_nУляна Пръмова потвърди, че решението е заради дейността на журналистката във Фонда за лечение на деца

Една от най-известните журналистки в новините на БНТ – Мария Чернева, обяви, че е решила да подаде едномесечно предизвестие за напускане. Повод за решението ѝ е “публична екзекуция пред цялата редакция на новините”, съобщи Чернева в профила си във фейсбук.

“Когато директорът на информация посегна на най-ценния ми капитал – доброто име и доверие, градено 25 години. С недопустими внушения за недостойно поведение като представител на БНТ в Обществения съвет на Фонда за лечение на деца, с изразена погнуса към мен. Единствено по твърдения в някакво писмо към генералния директор. Писмо, за което шефката на информация не допусна и грам съмнение, че съдържа неистини”, пише Чернева.

Всеки понеделник директорът на информацията в БНТ Уляна Пръмова събира екипа на редакционно събрание. Този понеделник тя е започнала изказването си директно срещу Мария Чернева, пише ClubZ. Цитирала писмо, което е получила от Българската асоциация за закрила на пациентите, съдържащо обвинения срещу работата на журналистката като член на Обществения съвет от името на БНТ. Пръмова обявила, че отнема от Чернева ресор “здравеопазване”, в който тя има дългогодишен опит. Репортерката не е била информирана предварително за писмото, нито е била попитана дали информацията отговаря на истината.

“Това ръководство на БНТ се разграничи от мен.