nova-tvДвама от топжурналистите на Нова телевизия напускат медията. Новините се разделят с един от основните си политически репортери – Калина Влайкова. Тя е позната на зрителите с честите си преки включвания от Народното събрание и от политически събития. Калина е един от дългогодишните и утвърдени парламентарни репортери. Преди Нова телевизия, тя има 12-годишен опит като журналист в столичен вестник, предаде офнюз.Влайкова споделила, че няма да се занимава с журналистика, но не я загърбва тотално.

От сутрешния блок “Здравей, България” си тръгва Мария Милкова. Тя е позната с множеството си социални репортажи и преки включвания “на човешки теми” както в блока, така и в новините. Автор е на много издания на “Темата на Нова” и е носител на много награди за журналистика и фотография. Един от най-нашумелите ѝ телевизионни разкази е за учителя физик Тео Теодосиев, който подготвя ученици за олимпиади в мизерни условия.“Довиждане NOVA. След хиляди изминати километри, хиляди заснети часове, безсънни нощи из цяла България, стотици истории, срещи, разговори… е време за почивка.

И нови пътища.Мога само да кажа, че годините в “Здравей България” са най-щастливите ми професионални години досега. Имах щастието да работя с хора, които уважвам и да се уча от тях. Мога само да им благодаря, че ми даваха възможност да правя това, което обичам и умея най-добре – да разказвам истории. Винаги съм вярвала, че моята журналистика е да е до онези, чийто глас не се чува във врявата, да помогна и да променя. И съм особено доволна, че това се случваше. Не толкова често, колкото исках, но се случваше“, написа във фейсбук профила си Мария Милкова.От юли и двете няма да са в екипа на телевизията.