35437340_10156534968283530_8486886584128372736_n-800x445Посолството на Кралство Мароко и европейски митрополит – почетни гости на Медийните Оскари

Посолството на Кралство Мароко, начело с Н.Пр. г-жа Закиа Ел Мидауи, бе почетен гост на Годишните журналистически награди снощи във Военния клуб, съобщават организаторите от VIP Communication PR. Нейно превъзходителство връчи голямата награда за цялостен принос журналистиката у нас – с бурни аплодисменти на сцената бе посрещнат 95-годишния главен редактор на в. „Истина“ полк. Дянко Марков. Той е изявен антикомунист, човек на словото, автор на 5 книги, десетки интервюта, речи и статии. Убеден патриот. Бил е главен редактор на сп. „Един завет“ и вестник „Истина“. Бивш председател на Български демократичен форум – партия, основана през 90-та година. След 89-та година е депутат в няколко поредни парламента. Неотдавна полк. Дянко Марков бе поканен от евродепутатите Андрей Ковачев, Даниела Горчева и др. да говори в европарламента в Брюксел по темата – комунизмът и непреклонността на българския дух.

Полк. Марков получи и специална награда от партньорите на събитието – Съюза на учените в България, секция ИСТОРИЯ, които издигнаха неговата номинация и обявявиха учредяването на още една награда – „Ильо войвода“ за най-родолюбиво издание.

Галерия Класика, която превърна залата на Военния клуб в галерия с картините на Лотрек и на стари български майстори, подари на полк.Марков картина от големия българския художник Димитър Лопарски – „Портрет на македонския войвода Пасковъ“.

Н.Пр. г-жа Мидауи, която подкрепи неотдавна дебютната фотоизложба на изследователския екип „Руните Говорят“ – Неразказаната приказка на българската история, стартирала от Националния Музей на Образованието (НМО), поздрави всички журналисти и гости на Медийните Оскари.

Агенция VIP Communication бе официален PR на изложбата, която показа нови изследвания за древната българска история и за създаването на първите писмени знаци – руните, още от времето на Варненския некропол. Гости на Медийните Оскари бяха и участниците в изследването, начело с преводача от древни и съвремени езици Мила Салахи. Управляващият съдружник на VIP Communication PR – Патриция Кирилова, също е част от екипа като експерт по Защита на културно-историческото наследство на България.

Любимците на зрителите – шоуто на НТВ „На кафе“ и неговата дългогодишна водеща Гала, както и предавания на БНТ, Канал 3, BG on Air TV, телевизия БАЛКАНИКА и Военният Канал, водещи от БНР, журналисти от печатни и онлайн медии, бяха отличени от Осмото издание на Годишните награди за журналистика миналата вечер.
Събитието съвпадна с 12-ия рожден ден на организаторите – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън, които представиха премиерно авторския филм на Ученическия парламент „ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ“, спонсориран от едноимената благотворителна кампания на агенцията.

Церемонията отличи и сериала „БезГранична вяра“ – това е заглавието на най-новия документален филм, посветен на православните ни храмове зад граница. Той се осъществява от екипа на In LIFE TV с продуцент Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна църква. За първи път се показват храмовете и българските общности зад граница, техният уникален живот и мисия. Управляващите съдружници на ВИП Комюникейшън – Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, посрещнаха специалните гости на събитието, сред които и Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, депутати, министри, представители на институциите, които връчиха наградите.

Партньорите на събитието – козметичният гигант РЕФАН, лидерът в дигиталния печат ФРЕШ ПРИНТ, Галерия-музей КЛАСИКА, лидерът в груповите пътувания ТОПОФЕРТИТЕ, бутикова винарна ВИЛА ТЕРЕС, дизайнерите на Noemia Fashion, хотелите „Свети Никола“ в Сандански, АРТЕ СПА – Велинград, бутиковия СПА БАЦ в Петрич, ДАРИУС в Слънчев бряг, салон “Life Hair Design”, както и агенция Май Травел Струмица осигуриха предметни и почетни награди за призьорите.
Със специалното съдействие на една от водещите строителни компании у нас – ВАЙДИН СТРОЙ. Галерия-музей Класика, Съюзът на учените в България и Съюзът на галеристите и изкуствоведите връчиха три картини на стари български майстори на номинираните от тях медии и жунралисти. Наградите бяха в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство.

Звездата на българската естрада Джина Иванова от Трамвай № 5 и певицата Галиана Арсова поздравиха призьорите на събитието. Водещи на церемонията бяха журналистката и пи ар Патриция Кирилова и Георги Детелинов.
Партньори на събитието бяха Съюзът на учените в България, Съюзът на галеристите и изкуствоведите, Салон Журналист към СБЖ, Ротари Клуб – Самоков, ERP Academy и Галерия-музей КЛАСИКА.