Сега четете
Христо Панчугов за ФАКТИ: Старата десница проигра шанса си

Христо Панчугов за ФАКТИ: Старата десница проигра шанса си

307142_10150377935115979_513273914_nНужна е нова формула за изграждането на десницата в България. Това заяви пред ФАКТИ Христо Панчугов, председател на Синьо единство. През уикенда беше проведена Втората национална конференция на партията. Форумът взе решение за разпускането на формацията.Неуспехът да убедим колегите си от дясното пространство да загърбят партийния егоизъм, е причината да вземем решение да се разпуснем, уточни Христо Панчугов.

Той смята, че е необходима промяна на политическата система. Тя минава през разпускането на сега съществуващите десни партии и създаване на нова формация, която да се опира на десните избиратели, а не на партийните лидери и техните цели за влизане в парламента.Видяхме, че този метод води до слабо парламентарно представителство и традиционната десница играе ролята на патерица.Трябва да работим за създаването на политически субект, в който да се влее дясната общност, смята Христо Панчугов.

Към това политическо безсилие се добавя и огромното разочарование на традиционните десни избиратели, които даваха безброй доверие в аванс и множество сигнали през годините, че желаят истинско обединение, а вместо това получаваха нови и нови безпринципни коалиции, скандали, „трикове“, „исторически компромиси“, бракове по сметка с цел оцеляване след повсеместни крахове на избори, припомня бившият лидер на Синьо единство.Реформаторският блок проигра историческия си шанс за обединението на традиционната десница в България, смята Христо Панчугов. Той смята, че и последното обединение „Демократична България“ също е обречено на неуспех.

Просто то следва порочния модел на договорки между партийните лидери с единствената цел да се прескочи 4% бариера за влизане в парламента.Нито Реформаторският блок или Нова Република преди, нито „Демократична България“ сега, са в състояние да предложат вдъхновяваща перспектива за България. Анти-Русия, анти-АЕЦ Белене, анти-Цацаров, Пеевски, Борисов са мантри, които не оправдават отсъствието на смислени политики по отношение на образованието, здравеопазването, икономиката и привличането на инвестиции, енергийната независимост, кохезионната политика на ЕС и т.н., предупреждава Христо Панчугов.

Вижте и

Според него, времето отдавна вече не е наше, т.е. на старата десница. „Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделението носи тежката отговорност на пропуснатите възможности за създаване на работеща алтернатива за България“, каза бившият партиен лидер. По тази причина от Синьо единство са взели решението да се разпуснат, за да покажат, че няма нищо страшно в това и да провокират останалите партии също да го направят.

fakti.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре