За 15-та година представители на регионални медии, членове на  Българска асоциация на регионалните медии се състезаваха за наградата “Св. Константин Кирил философ” в категориите „Разследваща журналистика“, „Очерк“, „Интервю“, „Коментар“ и „Фотожурналистика“.

Божидара Ангелова от в. „Нов живот” грабна голямата наградата “Св. Константин Кирил философ”  за материала си относно каскадата Горна Арда.DSC_1427

Призът за фотожурналистика отиде при Петко Тодоров от в. „Конкурент”. Наградата за интервю спечели Пламен Калинов от в. „Бряг”, за очерк – Елена Велкова от „Седмицата”, за коментар – Георги Русинов от „Черноморски фар”, а за разследваща журналистика – Мария Кюлюмова от „Екип 7”.

На официалната церемония бе открита и изложбата на Ангел Ганцаров на тема „Регионалната преса през годините“.

Събитието се проведе в Художествена галерия “Недялко Каранешев”. Церемонията по връчване на 15-те Годишни награди за  регионална журналистика “Св. Константин Кирил Философ”  се организира от Българската асоциация на регионалните медии, с активното съдействие и подкрепа на Община Горна Оряховица и премина под
патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

БАРМ е създадена на 11 май 2002 г. и обединява 30 печатни медии, някои от които с близо 100-годишна история. Това са издания с авторитет и утвърдени позиции на медийния пазар, със съществен принос при формиране на общественото мнение.

Снимка: Община Горна Оряховица

Автор: Мирослав Дечев