Сега четете
Янислав Василев от В. Търново е победител в конкурса „Лятно европейско училище“

Янислав Василев от В. Търново е победител в конкурса „Лятно европейско училище“

Националният конкурс „Лятно европейско училище“ обяви своите победителите. Това са 54 млади хора на възраст от 16 до 21 години от цялата страна. Надпреварата е част от инициативата „Европейско междучасие“ на евродепутата Светослав Малинов и бе на тема „Другите европейци“. Yanislav

Кандидатите трябваше да напишат интересен текст между 150 и 300 думи, който да се фокусира върху една от държавите членки на Европейския съюз и нейни културни, социални, исторически или други особености, с приложено тематично изображение.

Критериите, по които са оценявани творбите са грамотност, оригиналност, увлекателен изказ.

От 5 до 9 юли победителите ще бъдат в Панагюрище, за да опознаят EС, екипния дух и работата със социалните мрежи.

Янислав Василев, ученик в XI клас, специалност „Кетъринг“ и още трима млади хора от Великотърновска област са сред победителите – от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Цанко Церковски“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„Малта – страната на рицарите“ – така Янислав е озаглавил своята кандидатура. Ученикът на Гимназията по туризъм описва интересни факти от историята, географията, членството й в ЕС, обектите на ЮНЕСКО на най-малката държава в Евросъюз.

Вижте и

Интересите и хобито на бъдещия професионалист в ресторантьорството е кулинарията. Това е причината за проучването на малтийската кухня, описани в творбата му.

Учителят, подготвил Янислав Василев, е инж. Славка Проданова.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре