KK-portret-SDC12905Къдринка Къдринова е журналист работил дълго време във вестник “Сега”, а в момента работи в БНР. Румен Радев е решил да направи свои промени в Съвета за електронни медии (СЕМ). Той освобождава бившата кореспондентка на БНТ в Германия Мария Стоянова от позицията й в СЕМ. Нека припомним, че тя минаваше за една от любимките на бившия президент Росен Плевнелиев. На нейно място, с правото си на президентска квота, Радев се готви да назначи Къдринка Къдринова, която преди време изкара извън релси Бетина Жотева, бивш кадър на БНТ и бивша пиарка на Симеон Дянков. Къдринка Къдринова е журналист работил дълго време във вестник “Сега”, а в момента работи в БНР. Къдринова стана по-широко известна със скандала, който се случи около друга знаменита нейна колежка – Бетина Жотева. Бившата пиарка на Симеон Дянков заплаши Къдринова.

Спорът между двете беше по повод закриването на “Радио България” на БНР. Тогава Къдринова успя да запише скандални думи на Жотева и ги разпространи медийно. Жотева, от своя страна, обяви това за хибридна атака и подаде жалба в прокуратурата. Скандалът избухна през 2017 г. на заседание на Комисията по културата и медиите към Народното събрание. Депутати, участвали в заседанието тогава, разказаха, че по време на дискусията за съдбата на чуждоезичното “Радио България” Къдринова взела думата и се обърнала към Жотева.

betina-kadrinka-top

Тя попитала членката на СЕМ, дали е провеждала от името на външния министър Екатерина Захариева разговори с посланици, в полза на решението за закриване чуждоезичната програма на БНР.Жотева не отговорила пред микрофон по същество, но след това в залата, се обърнала към Къдринова с думите: „Подозирам, че ме вкарвате в някаква интрига.” И я предупредила: „Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става!”