US_journalists__killed_by_a_fallen__tree_may_2018_42689Телевизионен водещ и оператор в щата Северна Каролина бяха убити от дърво, което падна върху колата им, докато отразяваха последиците от буря в окръг Полк, на 150 км западно от Шарлот, предаде Ройтерс.

Водещият на новините в телевизия WYFF Майк Маккормик и операторът Арън Смелцър загинаха от удара на падналото дърво върху джипа им, движещ се по магистрала, съобщи телевизията.

Шефът на местната пожарна Джефри Тенант каза, че дал интервю на Маккормик и след минути му се обадили по телефона за злополуката.

Когато отишъл на място, видял, че жертвите са двамата мъже, с които току що се бил разделил. “Дадох интервю на г-н Маккормик 10 минути преди да ми се обадят по телефона. Той ни бе казал да се пазим, ние също му казахме да се пази”, каза Тенант пред журналисти.

На мястото на злополуката земята била прогизнала от проливния дъжд и голямо дърво с дебелина 1 м в диаметър се стоварило върху джипа на журналистите на магистрала 176. “Това е каприз на природата – кореновата система на дървото е поддала и то е паднало”, каза Тенант.