9.05.botev_-768x406Началното училище “Христо Ботев” в Плевен събира утре бившите си випускници на среща под мотото “Мост към поколенията”. Идеята е на директора Цветелин Горанов. Това той съобщи в пресклуба на БТА в Плевен.Образец сме за начално образование – седем поредни години сме на първо място в областта по резултати от независимото външно оценяване, коментира Горанов.

За нас е важно качеството на обучението да бъде съчетано с възпитание на традиционни семейни ценности, патриархален дух, патриотично чувство, добри взаимоотношения между поколенията, допълни той.Горанов е убеден, че новата инициатива “Мост към поколенията” ще допринесе за това. Осемдесет и шест годишното училище има много възпитаници, успели в живота и в кариерата – професор в Оксфорд, архитект, почетен гражданин на Плевен.

Срещата на бившите ученици утре /19 май/ ще започне в двора на училището от 18.30 ч. и ще завърши с празничен концерт от 20.30 ч. под мотото “Горди Ботевци сме ние” /при дъждовно време – във Военния клуб/.Днес в училище “Христо Ботев” се учат 460 деца в 19 паралелки, а през новата година ще бъдат приети нови 110 първокласници в пет паралелки.

http://hristobotevpl.info