Сега четете
Пети журналист на Би Би Си загина в Афганистан едва на 29 години

Пети журналист на Би Би Си загина в Афганистан едва на 29 години

_101104999_shahПети журналист на Би Би Си загина в Афганистан за периода от началото на гражданската война през 90-те години досега.

29-годишният Ахмад Шах е работил за афганистанската служба на Би Би Си от малко повече от година. Той е прострелян в източната част на арабската страна, в провинция Хост.

Припомняме, при поредица от терористични актове вчера там загинаха около 40 души, сред които и журналисти. Първоначално се съобщаваше за 30 жертви.

 

По думите на шефа на полицията в Хост – Абдул Ханан, репортерът е бил застрелян от мъж с неустановена самоличност. Води се разследване.

„Това е огромна загуба и аз изразявам дълбоките си съболезнования на приятелите и семейството на Ахмад Шах, на целия екип на афганистанската служба на Би Би Си. Правим всичко възможно, за да окажем подкрепа на семейството му.“ – заяви директорът на международната служба на Би Би Си Джейми Ангъс.

Според местни жители, Шах се е придвижвал с велосипед, когато е бил прострелян. Той е бил приет в болница, където е починал от раните си.

Вижте и

При нападението журналистът се е намирал в позната за него местност, която по принцип е смятана за безопасна, предаде Би Би Си.

През миналата година организацията „Репортери без граници“ определи Афганистан като третата най-опасна страна за журналистите. През 2017 г. там загинаха 9 служители на медиите.

http://www.bbc.com/news/world-asia-43953322

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре