????????????????????????????????????

Фотографска изложба по случай 120-годишнината на БТА ще бъде представена от 30 април на Моста на влюбените до НДК. Пресконференция за събитието ще се състои на 30 април от 12.00 ч. в пресклуба на БТА в София.Изложбата е част от традицията на “Фотофабрика” да представя кадри от световния фотообмен, превръщайки минувачите в зрители и съучастници.Този път събитието се осъществява чрез снимките на едни от най-добрите български фотографи, работили за БТА.”Образите помнят вместо нас” е фоторазходка във времето, представена в 58 кадъра, избрани от най-големия фотографски архив у нас – този на Българската телеграфна агенция.

Там се съхранява образната летопис (над 5 млн. снимки) на всичко по-важно, случило се в страната ни от 50-те години на миналия век насам.Куратор на изложбата е доц. Георги Лозанов, който търси професионалното майсторство и естетиката в агитационната фотожурналистика. Интересува се от фотографиите като авторско постижение, независимо от техния обект.От 14 май изложбата ще бъде представена в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София.Петият фестивал “Фотофабрика” е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 г.Фотографска изложба по случай 120-годишнината на БТА ще бъде представена от 30 април на Моста на влюбените до НДК.

Пресконференция за събитието ще се състои на 30 април от 12.00 ч. в пресклуба на БТА в София.Фотографска изложба по случай 120-годишнината на БТА ще бъде представена от 30 април на Моста на влюбените до НДК. Пресконференция за събитието ще се състои на 30 април от 12.00 ч. в пресклуба на БТА в София.Почти няма медия в България, която да не е изтъквала и регистрирала безбройните гафове, скандални опущения или откровени глупости, дрънкани от Плевнелиев по време на 5-годишния му мандат.

Почти няма медия в България, която да не е изтъквала и регистрирала безбройните гафове, скандални опущения или откровени глупости, дрънкани от Плевнелиев по време на 5-годишния му мандат.Словашкият разследващ журналист Ян Куцяк, убит през февруари, ще бъде почетен в Германия на 3 май. Тогава той ще стане първият покоен носител на новоучредената награда “Аксел Шпрингер” за млади журналисти, предаде ДПА.Словашкият разследващжурналист Ян Куцяк, убит през февруари, ще бъде почетен в Германия на 3 май. Тогава той ще стане първият покоен носител на новоучредената награда “Аксел Шпрингер” за младижурналисти, предаде ДПА.Остават 2 дни за фотоконкурса на Котел „Мой град, моя гордост”Община Котел набира до 30 април снимки с емблематични обекти в града.

Най-добрите кадри от Котел ще участват във фотоконкурса “Мой град, моя гордост”, който ще се състои в рамките на фестивала “Балканът пее и разказва” на 9 юни в град Елена.Община Котел набира до 30 април снимки с емблематични обекти в града. Най-добрите кадри от Котел ще участват във фотоконкурса “Мой град, моя гордост”, който ще се състои в рамките на фестивала “Балканът пее и разказва” на 9 юни в град Елена.Изразът „фалшиви новини” се превърна във фраза на годината за 2017 г., сочи проучване на Collins Dictionary. Броят търсения в интернет на това словосъчетание е нараснал с 365 процента.Изразът „фалшиви новини” се превърна във фраза на годината за 2017 г., сочи проучване на Collins Dictionary. Броят търсения в интернет на това словосъчетание е нараснал с 365 процента