Сега четете
„Карлсон и дребосъчето” с 55-о представление на сцената на МДТ „К. Кисимов”

„Карлсон и дребосъчето” с 55-о представление на сцената на МДТ „К. Кисимов”

55-о представление на детския спектакъл „Карлсон и дребосъчето” ще изиграят в петък, 13 април, артистите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. С любимото заглавие за малки и пораснали деца трупата е обиколила цялата страна. 50-ият юбилеен спектакъл беше изигран в турне, затова артистите ще празнуват сега на родна сцена. Постановката е от 18 часа в камерна зала.Karlson 2

Спектакълът, в който „оживяват” любимите герои от романите на Астрид Линдгрен, е част от афиша на търновския театър от 2016 г. С това заглавие трупата е гостувала на семейната публика в десетки градове в страната, като артистите играят по две, дори три представления на ден.

Актьорът Милен Иванов се превъплащава в ролята на Карлсон, а Дребосъчето играе Стефка Златкова. Иван Митев пък е неузнаваем в женски образ – този на домоуправителката Фракенберг. В постановката участват още Детелин Кандев, Дончо Дончев, Стефка Петрова и Силвия Шекилова. Режисьор на спектакъла е Стела Андреева, а над веселите костюми и сценографията е работила Лидия Къркеланова.

Постарахме се да има много цвят на сцената, защото вярвам, че театърът е изкуство, което не трябва да храни само душата, но и окото, признава Стела Андреева. Музиката, която звучи в спектакъла, е изцяло за възрастни, защото гледаме на децата като на зрели хора. Така се опитваме да изградим у тях вкус и отношение към красивото и изкуството, допълва тя.

„Карлсон е измисленият приятел на всяко дете, с който то си общува и играе. Нашето послание  към всички деца и възрастни е да запазим в душите си най-хубавите мигове от нашето детство и да бъдем добри. Нека не се плашим от хубавите си фантазии, а да ги развиваме. Подтискани от ежедневните грижи ние, възрастните, започваме ставаме прекалено сериозни, дори сурови, а ако успеем да съхраним детското в себе, ще бъдем по-добри родители, по-добри приятели и по-добри хора въобще”, обяснява актрисата Стефка Петрова, която е и помощник-режисьор на постановката.

Билети все още може да се намерят на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново. Спектакълът е на 13 април от 18 часа в камерна зала.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре