Сега четете
Великотърновският журналист Мирослав Дечев с дебют на книжния пазар

Великотърновският журналист Мирослав Дечев с дебют на книжния пазар

Съществува една неписана максима, че един журналист, колкото и да е добър в професията, един ден пише книга. Първата авторска книга на великотърновския журналист и зам. главен редактор на Любословие.БГ Мирослав Дечев вече е факт. Заглавието „10 години Телевизия“ е синтезирало квинтесенцията сред интервютата, дело на твореца.

„Реших да представя над 60 интервюта, от всичките хиляди, които съм направил с голямо желание за тези 10 години, а някои са и сбъднати мои мечти. Подбрал съм да срещна читателите с едни от най-известните и успели хора в България и чужбина в сферата на спорта, науката, шоубизнеса и културата, медицината, обществено-политическия спектър. За всяко от тези интервюта, аз съм се готвил с трепет, старал, ангажирал екип и отдал напълно.

Понякога тези срещи с моите събеседници са в студиото или другаде, като това може да е проект, който продължава няколко дни, дори седмици. Това, няма как да го разберат хората, които не са в тази професия“, разказва още журналиста. Идеята на книгата е интересните личности с техните успехи и послания да станат достояние на широката общественост, а не само зрителската аудитория.

Обектите на интервютата са различни и интересни като живота, който всеки ден ни среща, и който самите ние живеем. Нека не забравяме, че животът е като кафето, а ние често дори забравяме да му се радваме, както и на хората, с които ни среща той. Въпреки, че в днешно време има не толкова много четящи хора, журналистът е убеден, че посредством най-популярния жанр в журналистиката читателите ще имат шанса да се докоснат до колорита на българската нация. Факта, че интервюираните хора трябва да бъдат интересни не е единственото условие, за да се проведе едно интервю.

Обекта е добре да бъде показан в позитивна светлина, да се акцентира върху постиженията в работата му, и най-вече талантът му и да докосне с посланията и характера си зрителя. Тази работа изисква огромна концентрираност и информираност, още повече, когато си на живо и нямаш право на грешки. Добрият журналист на първо място е и психолог, но не от тези с научните титли, а природно надарен, човек носещ в себе си любовта и признателността към успехите на другите.

Korica_KnigaТази професия е и отдаденост! Дали тази книга ще бъде поредният изкачен професионален връх от великотърновския журналист Мирослав Дечев, само времето ще покаже. За него няма трудни върхове и непостижими мечти! А лесните върхове, те най-трудно се предават!

Вижте и

https://izdavam.com/bg/preview/2344

Автор: Десислава Димитрова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре