Сега четете
Лекари откриха нов орган в човешкото тяло

Лекари откриха нов орган в човешкото тяло

brain-neuronsАмерикански учени са идентифицирали нов човешки орган, който се крие на просто място. В откритието те се надяват да получат помощ да разберат разпространението на рака в тялото, съобщи вестник „Индипендънт“

Слоеве, смятани досега за плътна съединителна тъкан, всъщност са серия от кухини, пълни с течност, които изследователите наричат „интерстициум“. Тези отделения се намират под кожата, както и обвивката на червата, белите дробове, кръвоносните съдове и мускулите и се свързват помежду си, за да образуват мрежа, поддържана от здрави гъвкави протеини.

Новият анализ, публикуван в списанието „Научни доклади“, е първият, който идентифицира тези кухини като нов орган и се опитва да разбере тяхната функция. Забележително е, че интерстициумът преди това е останал незабелязан, въпреки че е един от най-големите органи в човешкото тяло. Екипът зад откритието предполага, че отделенията могат да действат като „амортисьори“, които предпазват телесните тъкани от увреждане.

Изследователите осъзнават, че традиционните методи за изследване на телесните тъкани са пропуснали интерстициума, тъй като методите отстраняват флуидите като по този начин унищожава структурата на органа и той е смятан за обикновена съединителна тъкан.

Излседвайки тъканите на още 12 пациенти, американските лекари установиха, че този слой се източва в лимфната система – мрежата от съдове, по които се движи лимфата. Тя участва в имунните реакции.

Вижте и

Освен че обгражда органите и ги предпазва от увреждане, интерстициумът осигурява движението на флуиди из тялото. Затова по него раковите клетки могат да достигнат до лимфната система.

Това откритие може да доведе до разработване на нови тестове за рак.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре