Сега четете
Със засаждане на борове БТА отбеляза своята 120-годишнина

Със засаждане на борове БТА отбеляза своята 120-годишнина

bta-lbslБългарската телеграфна агенция отбелязва своята 120-та годишнина с поредица от събития и прояви в цялата страна. По този повод ръководството на най-старата медия у нас покани свои колеги, партньори и приятели във Велико Търново, за да засадят заедно 250 дръвчета черен бор. Зелената инициатива се проведе в землището на живописното селище Арбанаси и ще продължи до края на година и в други градове на страната.В годината, когато Българската телеграфна агенция навършва 120 години, ръководството на медията и нейните партньори ще залесят едни от най-емблематичните места в България като Рилският манастир и местността Узана.

Първите 300 черни борчета вече са засадени в околностите на Арбанаси.Максим Минчев, генерален директор на БТА: Винаги е хубаво нещо да се ражда, нещо да се създава, а колко е хубаво това да е дърво, да е нещо, което ще остане за идните поколения. С този акт за засаждане на толкова много дървета ще направим така щото един сколон около Арбанаси и Велико Търново да бъде засаден с хубави български борове.В дългата си история Българската телеграфна агенция винаги е оставяла ярки следи, а в нея са работили едни от най-емблематичните имена на българската журналистика.

Засаждайки стотици дръвчета в България, БТА ще остави и една зелена еко инициатива.Ирена Данаилова, кореспондент БТА град Пловдив: Искренно се радвам, че инициативата е толкова благородна и която ще ни надживее може би. И след 50, 100 или 120 години, гората, която днес ще постами табели, че е гора на БТА нашите наследници и потомци да я видят пораснала.Дима Шопова, кореспондент БТА град Пловдив: Най-малкото всеки един от нас после ще се опита пак да посъди нещо, защото най-малкото то е интересно, като удоволствие е да направиш дупка, да го посъдиш и после да го гледаш как расте.Партньор на инициативата е Северното- централното горско предприятие, които призоваха и други организации да се включат в зелената инициатива.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре