evgeni_dimitrov_603И моите пет стотинки по темата за коремното възлизане на президента Радев. Няма нищо скандално в това, нито пък нещо извънредно. Повечето съвременни политици по света правят по някой гимнастически номер за радост на електората. Саркози напъна греблата на лодката, Обама забиваше баскетбол, Путин симулира влизане в ледено езеро, Камерън тичаше джогинг. Радев е един от малкото български висши военни, за когото е сигурно, че може да направи поне едно коремно възлизане.

На фона на останалите шкембести управници на държавата, даже е добър пример. Ако нещо е притеснително, то не е фитнесът, нито пък пердетата на жена му. Притеснителна е продължаващата му декларативна вярност към съветските другари. Ако нещо е положително, това са трите му последни президентски “вето”-та, доста добре издържани и обосновани, макар и без последващ резултат от тях. Дайте да ги мерим по делата, а не по ПР-а.

Мнение на фотографа Евгени Димитров

evgeni-dimitrovЕвгени Димитров е основател и собственик на агенция Булфото – основният български доставчик за медийни фотоилюстрации в новините. С 25 годишен стаж в медиите, той е започва в епохата, когато вестниците се правят на висок меден печат, в началото на този век организира първите изпращания на кадри в реално време по Интернет, и до момента продължава интензивно да снима и да бъде в центъра на събитията.