С приятели, спонсори, с торта и шампанско предаването на Радио Пловдив “Преге” отпразнува юбилей. То е съвместна продукция на Радио Пловдив и Сдружение “Литературна къща”, а негов основен двигател е литературният критик и преподавател в ПУ “П. Хилендарски” Младен Влашки. В юбилейното издание авторът и водещ на успешния проект Младен Влашки припомни началото, обясни замисъла на рубриките в “Преге” и “работните” им заглавия. От самото му начало предаването се подкрепя от ИК “Хермес”.

Издателят Стойо Вартоломеев каза, че предаването е много добре позиционирано и успешно. Той изрази надежда “Преге” да продължи в края на всяко издание да “чете” стихотворение в ефир и препоръча нова рубрика “Книга с автограф”. Книгите ни поумняват, каза и собственикът на “НОВИЗ” Любозар Фратев, който препоръча да се говори и за забравените и стари книги, които не са издавани от десетилетия. Главният редактор на радиото Марин Данев припомни, че това е единственото радиопредаване у нас за книги. “Преге” е предаване, което формира добър вкус към книгата. Ако няма някой, който да посочи кое е стойностно, кое трябва да се прочете и да остане, трудно човек може да направи разлика между рекламата шби ПР-а от същественото и смисленото. Това правят Младен Влашки и предаването “Преге”. Доказателство за успеха и стойността на “Преге”, наред с неговия висок слушателски рейтинг и множество последователи на страницата му във фейсбук, са и редицата награди, с които са отличавани и предаването, и неговият водещ Младен Влашки.

Сред призовете на “Преге” са Националната награда “Осма муза” за най- добро образователно радиопредаване, наградата на БНР “Сирак Скитник” за най- добро тематично предаване, а авторът и водещ Младен Влашки е отличен за авторството на “Преге” с награда „Пловдив” за журналистика и с приза „Хр. Г. Данов” за литературна критика. За успеха на “Преге” през изминалите 10 години допринесоха също неговите съмишленици и спомоществователи, приятели на книгата и четенето. “Преге” ще продължи да информира за процесите на българския книжен пазар, като се стреми да формира определен висок вкус към четивото, да провокира публиката към четене и да популяризира най-добрите образци на световната, европейската, българската и пловдивска литература.

Предаването “Преге” на Радио Пловдив празнува 10 г. С приятели, спонсори, с торта и шампанско предаването на Радио Пловдив “Преге” отпразнува юбилей. То е съвместна продукция на Радио Пловдив и Сдружение “Литературна къща”, а негов основен двигател е литературният критик и преподавател в ПУ “П. Хилендарски” Младен Влашки. С приятели, спонсори, с торта и шампанско предаването на Радио Пловдив “Преге” отпразнува юбилей. То е съвместна продукция на Радио Пловдив и Сдружение “Литературна къща”, а негов основен двигател е литературният критик и преподавател в ПУ “П. Хилендарски” Младен Влашки. Венелин Митев е завършил българска и френска филология в Софийския университет. Бил е кореспондент на БТА в Москва и Париж и главен редактор на списанията „Паралели” и „За жената”. Венелин Митев е завършил българска и френска филология в Софийския университет. Бил е кореспондент на БТА в Москва и Париж и главен редактор на списанията „Паралели” и „За жената”. Остават 2 дни за конкурса за балкански журналисти за 2018 г.

Фондация ERSTE Stiftung и фондация “Отворено общество”, в сътрудничество с Балканската мрежа за разследващи репортажи (BIRN), приканват журналисти от: Фондация ERSTE Stiftung и фондация “Отворено общество”, в сътрудничество с Балканската мрежа за разследващи репортажи (BIRN), приканват журналисти от: Швейцарските граждани подкрепиха преди дни на референдум да продължат да финансират чрез такси обществените радио и телевизия в страната. Швейцарските граждани подкрепиха преди дни на референдум да продължат да финансират чрез такси обществените радио и телевизия в страната. На 1 март се навършиха 95 години от рождението на режисьора Неделчо Чернев, когото смело можем да определим като пионер на телевизионното кино в БНР. На 1 март се навършиха 95 години от рождението на режисьора Неделчо Чернев, когото смело можем да определим като пионер на телевизионното кино в БНР.