Българите в Лондон ще честват Националния празник и 140 годишнината от Освобождението на България с концерти на Силвия Кацарова, Deep Zone Project и Трупата на Нешка Робева, които за пръв път ще бъдат в Лондон с постановката „Споменът за Утре”.

Специални гост-изпълнители ще бъдат Димитър и Христо от „Гласът на България” и фолклорната певица Кристина Карамфилова, които ще озарят лондонската сцена. Фестивалът Wild Rose има за цел да промотира и утвърди българската музика и култура във Великобритания.28166844_774890999376441_1737441898158608129_n

След успехът на събитието миналата година, на което присъстваха над 1300 души, Wild Rose Festival се завръща на лондонска земя на 3-ти и 4-ти март 2018 отново в зала The Grand. На 3-ти март от 19:30-22:00 часа на сцената ще се качат обичаната от поколения Силвия Кацарова, Deep Zone Project и фолклорната певица Кристина Карамфилова, а на 4-ти март от 19:30 часа фестивалната програма ще продължи с участието на Трупата на Нешка Робева и Димитър и Христо от „Гласът на България”.

Организаторите обещават незабравими моменти, придружени със страхотна музика, танци и още много изненади. Традицията продължава с прием преди началото на фестивала с традиционни български храни за първите в залатa. Всеки ще бъде посрещнат с мартеница и питка с шарена сол и мед, а всеки билет за събота влючва и вход за афтър партито в залата, което започва непосредствено след края на фестивала. В допълнение, на бара ще се предлага качествено българско вино.

За пръв път ще има и щандове с произведени в България ризи с шевици на дизайнера Валентин Калайджиев, както и ръчно правени бижута с фолклорни мотиви на великотърновката Лилия Христова .
Билети за събитието могат да бъдат закупени от фейсбук страницата и уебсайта на фестивала www.wildrosefestival.com.

Фестивалът е организиран от White Rose HQP с директор и основател Ива Ангеличева. През лятото тя завърши бакалавърска степен по Музикален Бизнес и Мениджмънт на изкуствата в Лондон. Фестивалът беше първият мащабен проект за великотърновката, която е една от най-успешните възпитанички на музикално студио “Румина“ във Велико Търново.

През годините е спечелила безчет награди за Велико Търново и България от национални и международни конкурси. Сред най-големите ѝ успехи са номинация за участие в Световния шампионат на изкуствата в Холивуд, Франкофонския фестивал в Амстердам, финал в Х Фактор с групата “LOLLIPOP”, призове от конкурси в Малта, Италия, Литва, Румъния, Македония и Молдова. Тя е четирикратен носител на Национална стипендия на Министерството на образованието и науката за деца с доказан талант. 

„Изключително съм щастлива да приветствам българската общност на второто издание на Wild Rose Festival. Тази година сме разширили спектъра на фестивала и сме включили най-добрата танцова формация в България, но и не сме изневерили на традицията да каним най-обичаните български изпълнители на нашата сцена.
След големия успех на фестивала миналата година, аз и моят екип работим още по-здраво, за да оправдваем очакванията за идното издание и сме подготвили много изненади, които ще подарят незабравими емоции за публиката. За пръв път ще се продават ризи с български шевици, произведени в малък цех до Велико Търново, както и ръчно правени бижута с мини гоблени и шевици. С разрастването на фестивала имам радостта да давам поле за изява на наши талантливи дизайнери, на които истински се възхищавам. Вярвам, че публиката ще си тръгне от фестивала с много музика в душите, любов в сърцата и щастие в очите“, разказа Ива Ангеличева.

Автор: Мирослав Дечев

Снимка: Личен архив/организаторите