penevСериозен скандал се заформи в първите минути след началото на Конгреса на БФС. Двама от кандидатите за поста в Бояна – Любослав Пенев и Ивайло Дражев, не бяха допуснати до залата в столичния хотел “Маринела”, където междувременно започна срещата на най-високо равнище, открита лично от настоящия президент Борислав Михайлов.

От екипа Ел Голеадор изразиха дълбокото си разочарование от така стеклите се обстоятелства, обявиха събития за “цирк”, а адвокат Радостин Василев дори заяви, че е възможно да не се явят на Конгреса: “Сега в момента ще се избират комисиите и там не трябва да има очи на недоброжелатели. Обмисляме да не се явим на този конгрес.”

“Спокоен съм, не съм ядосан”, заяви Пенев, който първоначално бе извикан в 10:30 часа, но впоследствие стана ясно, че трябва да се яви в 12:30. “Ако е демократичен процесът, сме ги победили”, категоричен бе “другарят” на бившия национален селекционер в тежката битка Николай Илиев.
Другият кандидат за поста в Бояна – Ивайло Дражев, също изрази бурно недоволството си, като обяви, че сега тепърва ще се избират комисиите, които ще броят гласовете, и двамата с Пенев са оставени умишлено извън залата, за да нямат представа какво точно се случва.

“Охраната не е виновна за начина й на действие спрямо медиите и спрямо нас. На нея са й казали какво да прави. Все едно ще сваляме правителството на България. Пък и да го сваляме, като е по законов ред, какъв е проблемът? Нека ни кажат – ако няма да ни допускат, качваме се на колите и си тръгваме. Достатъчно интелигентни хора сме”, заяви Дражев, след което двамата “отлъчени” заминаха в неизвестна посока, като засега не е ясно дали ще се върнат обратно в хотела