Сега четете
Кошлуков се извини в ефир за „средния пръст“

Кошлуков се извини в ефир за „средния пръст“

кошлуков-800x445Програмният директор и водещ на БНТ 1 Емил Кошлуков се извини за показания в петък вечер в рамките на същото предаване среден пръст в ефир. По график вчера(понеделник-б.р.) Кошлуков не трябваше да бъде водещ, но изненадващо се появи в ефир.В петък, като водещ на предаването „Още от деня“, Кошлуков показа среден пръст срещу един от лидерите на екопротестите в защита на Пирин – Борислав Сандов. Така програмният директор демонстрира, че такъв жест е показал и един от протестиращите пред сградата на телевизията, където те изразиха недоволството си от начина, по който тя отразява тези събития.

Сандов се разграничи от този жест и коментира, че това е единична проява, вероятно провокация.Ето и цялото извинение на Кошлуков:Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Той беше провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ, но това не ме оправдава.Първо, защото аз съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора, но второ, защото имам достатъчно опит като водещ – от години съм пред екрана и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. Ката дисидент и политически затворник и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-напрегнати ситуации. Даже по-тежки. Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям своите извинения.Съжалявам наистина за това, което стана, няма да се повтори повече, но трябва да добавя,че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам.

Ще бъде по-възпитано, но ще реагирам, защото в моя светоглед, начина, по който възприемам света, има четири съсловия, четири професии, които са недосегаеми: полицай, лекар, учител и журналист.Аз вярвам, че единият пази живота ни и сигурността, другият пази здравето ни, третият пази децата ни, а четвъртият – журналистите, пазят демокрацията.

Помня времето, когато нямаше свободно слово и нямаше демокрация, така че всеки, който нападне журналист, който посегне на полицай, който си позволи да бие учител или лекар, реагирам първосигнално. Но това е обяснение, не оправдание.Нямам никакво оправдание за моето поведение.

Вижте и

Затова още веднъж ви поднасям моите извинения и искрено съжалявам за това което стана, може би ще ми дойде и на мен акълът някой ден, макар че съм на 52.П.П. Извинението на Кошлуков е прието. Това обаче не променя факта, че е едно скапано лайно. Лайното си е лайно. Изобщо няма работа в БНТ, особено като „Програмен директор“. И все пак една малка поправка: Има четири съсловия които са недосегаеми: лекари, учители, полицаи и съдии. Не журналисти, съдии. Ама Кошлуков освен, че е лайно(по характер) не е умно лайно. Обикновено лайно е.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре