phpcasn0r_800x_Компанията купувач на телевизия BiT се казва “Интерактив ТВ Системс България” АД. Тя е придобила 100% от собствеността на медията.

Това бе обявено в съобщение до медиите днес следобед – ден след като стана ясно, че телевизията е продадена.

BiT има нов изпълнителен директор – Мирослав Янев. Намеренията на новото ръководство са телевизията да има нов формат – “първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория”. Тя вече няма да е насочена към емигрантите. Затова от Bulgarian International Television ще се превърне в Българска Интерактивна Телевизия.

От днес медията влиза в период на преформатиране. Тя ще трансформира някои от старите предавания и ще пусне нови, се казва още в съобщението.

Фирмата”Интерактив ТВ Системс България” АД е регистрирана на името на Мирослав Янев и Албена Атанасова. Дружеството е учредено през ноември 2017 г. и е с капитал 50 000 лева.

Пълното съобщение на новите собственици:

София, 09.02.2018 – Има подписана сделка за продажбата на 100% от капитала на „Би Ай Телевизия“ ООД, компанията, която притежава телевизия BIT, на дружеството „Интерактив ТВ Системс България“ АД.

Проектът BIT стартира преди две години с идеята да бъде мост между българите в България и тези, живеещи в чужбина – телевизия, която да предоставя 24-часова програма с локални новини и уникални истории от България за Америка и обратното, от Америка за България. С екипа си от мотивирани професионалисти BIT спечели голямо зрителско доверие. За съжаление, финансовите резултати на телевизията не успяваха да поддържат производството на съдържание на два континента едновременно, което е много скъпоструващо начинание. Бизнес целите не бяха постигнати, което наложи смяната на собствеността и бизнес модела.

Зад „Интерактив ТВ Системс България“ стои екип от професионалисти с опит в създаването на съдържание. “Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми,” заяви Миро Янев, изпълнителен директор на Интерактрив ТВ Системс България. “Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Ще разчитаме на двете най-ценни богатства на BIT – страхотния екип и зрителското доверие, както и на нашия опит, за да създадем съдържание едновременно за всички платформи (телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност). Ще трансформираме най-добрите предавания на BIT, за да ги направим конкурентни в дигитална среда и ще ги надградим с нови и уникални елементи. Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива.”

Считано от днес телевизията влиза в период на трнасформация и преструктуриране, за да се подготви старта на новата програмна схема. Очаквайте новата Българска Интерактивна Телевизия!