Сега четете
В Индия глобиха Гугъл за доминираща позиция

В Индия глобиха Гугъл за доминираща позиция

9512342ed6af76ea87fe6d3c09cb7b7f5f89b581Антимонополните власти в Индия глобиха Гугъл (Google) с 1,36 млрд. рупии (21,17 милиона долара) за неправомерно възползване от доминиращата позиция на пазара. Така можело да се „изопачи търсенето“ в полза на услугите на Гугъл или на партньори на компанията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Индийската комисия за конкуренцията посочи в съобщение, че налага глобата на Гугъл с предупреждението да престане с нечестните практики, отбелязва Асошиейтед прес. Регулаторът разследва компанията от 2012 година, когато уебсайт, наречен Матримони (Matrimony.com) и неправителствената организация за равни права Кънсюмър юнити енд траст съсайъти (Consumer Unity &Trust Society) се оплакаха от практиките на Гугъл.

Според жалбоподателите Гугъл манипулира резултатите от търсенията, за да даде предимство на своите услуги или на услугите на партньорите си.

Компанията ще трябва да плати глобата в срок от 60 дни, посочва комисията, цитирана от Ройтерс.

Вижте и

През юни миналата година Европейската комисия наложи рекордна глоба от 2,42 милиарда евро на Гугъл за злоупотреба с доминираща позиция в онлайн търсенето в полза на своята услуга за сравняване на цени Гугъл шопинг.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре