zx620y348_3125530На 9 февруари 2018 година Уляна Пръмова ще заеме поста директор на Дирекция „Информация“ в БНТ, съгласно приетото днес решение на Управителния съвет.

На тази позиция тя ще отговоря за развитието на новините, публицистиката и информационните формати на обществената телевизия, съобщиха от обществената телевизия.

Уляна Пръмова е била генерален директор на Българската национална телевизия два мандата от 2004 до 2010 година, както и директор на дирекция „Информация“ в обществената телевизия.

Богатата ѝ префесионална биография включва още медии, в коите е работила през годините: БТА, ВВТ, телевизия „Ден“, в. „Континент“, кореспондент на БНТ и БНР в Женева и Виена – по време на дипломатическата служба на съруга й .

Журналистическата й кариера започва в БНТ като международен редактор. Уляна Пръмова е завършила Френска езикова гимназия в София, италианска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и гръцка филология в Атина. Владее френски, италиански, гръцки, английски, немски и руски език.

Към дирекция “Информация”, според структурата и правилника на БНТ, влиза и воденото от Емил Кошлуков предаване “Още от деня”. В качеството му на водещ той ще бъде подчинен на Уляна Пръмова, независимо от факта, че е програмен директор на БНТ1.