Сега четете
Реакция след статии за Пеевски: Заляли го с фалшиви новини

Реакция след статии за Пеевски: Заляли го с фалшиви новини

peevski-vnese-zakonoproekt-s-koijto-shte-spira-prodyljavashtoto-razgrabvaneto-na-ktb-vijte-kakva-e-poziciqta-mu-475336В сайта „Блиц“ се появи реакция по повод твърдения в различни медии за Делян Пеевски. „Разкрития на „Монитор“, осветяващи схемите, с които задкулисието ограбва и клати държавата, жегнаха менторите на олигархията и те задействаха на пълни обороти Фабриката си за фалшиви новини. След като изданието съобщи, че НПО-та, свързани с „Да, България“ се опитват да заграбят милиона от хазната, предназначен за развитие на гражданския сектор, както и че корупцията всъщност е била най-голяма при кабинета „Костов“, медиите от манифактурата за клевети атакуваха издателя Делян Пеевски със залп от фалшиви новини. По една на час.

Дали менторите на задкулисието са вдигнали норматива от поне една на ден, на поне 5 за денонощие, засега остава загадка, но пък залпът за разнообразие този път тръгна не от флагмана на Фабриката „Дневник“, а от периферния сайт „Фрогнюз“ на агент Академик на ДС Огнян Стефанов. Интернет-страницата, щедро финансирана от банкера-беглец Цветан Василев, блесва с принос от две новини-менте, като едната си е истинска теория на конспирацията, както приляга на агент Академик. В материал, преведен и на английски в опит освен българската да се излъже и чуждестранната аудитория, сайтът заявява, че Борисов и Пеевски участвали в заговор за умишленото фалиране на КТБ и в атака срещу Българския Мадоф Цветан Василев. Уточнение, че Василев спонсорира „Фрогнюз“, както и че клеветническата статия е заради факта, че Пеевски е сред вносителите на промяна в законодателството, спираща вторичния грабеж на КТБ, няма.

Няма и доказателства за твърденията в материала. За сметка на това авторите имат наглостта в друг материал, този път насочен срещу медиите от издателската група – в. „Монитор“, „Телеграф“, агенция „Монитор“ и „Политика“, които последователно разкриват далаверите на задкулисието у нас с факти и ясни данни, да твърдят, че няма доказателства за твърденията.

Вижте и

В клеветническия хор се включи и брюкселският дописник Горан Готев, когото Комисията по досиетата обяви за агент на Второ главно управление на Държавна сигурност по направление „Чуждестранни журналисти“. Агент Иванов претопли в спонсорираната също от Цветан Василев BiT фалшивите изводи от пасквила на Съюза на издателите „Бяла книга на свободата на медиите“, че издателят ни има медиен монопол. Че това твърдение е клевета е лесно проверимо, но именно заради подобни лъжливи твърдения, разпространявани от Фабриката за фалшиви новини, България е изкарвана на дъното на класациите за свобода на словото.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре