FirstTweet-TwitterАмериканската социална мрежа Twitter е блокирала отново повече от 1000 акаунта. Причината са подозрения, че те са свързани с руската правителствена „Агенция за интернет изследвания“ (АИИ), която американските власти обвиняват в разпространение на пропагандни съобщения по време на предизборната кампания в САЩ през 2016-а година.

От Twitter съобщиха още, че са започнали разпращането на имейли на хилядите свои потребители последвали, харесали или споделили „туитове“ и линкове от въпросните профили по време на изборите в САЩ миналата година. По данни на едноименната компания, собственик на социалната мрежа, става дума за 677 775 засегнати човека само на територията на Щатите.

Агенция БГНЕС припомня, че миналата година Twitter откри и блокира още 2752 акаунта, разпространяващи руска пропаганда. През тях само в периода около президентските избори, са били разпространени 175 993 „туит“ съобщения, които представляват 8,4% от общия брой съобщения в микроблоговата мрежа, посветени на американските избори.