991-ratio-shef-pod-prikritieДокументалното риалити „Шеф под прикритие” се завръща с втори сезон в ефира на NOVA от 26 януари, петък в 21.00 ч. с нови големи шефове на компании в България и още по-големи истории за бизнеса по начина, по който се случва извън административните офиси.

През следващите седмици “Шеф под прикритие“ ще представи на зрителите интригуващи реални ситуации от едни от най-големите работодатели у нас. Сред тях са фирма за професионално почистване, компания за недвижими имоти и производител на PVC профили.

Шефове на различни фирми напускат своите удобни офиси и започват работа на възможно най-ниско ниво в собствените си компании, напълно дегизирани, за да не бъдат случайно разпознати от служителите. Целта е да разберат какви са проблемите отвътре и какво да направят, за да подобрят бизнеса си.

Успешният английски формат се радва на невероятен зрителски интерес вече осма година в повече от 30 държави по целия свят, сред които САЩ, Аржентина, Канада, Австралия, Израел, Австрия, Германия, Франция, Норвегия, Испания, Бразилия, Япония и Полша. Форматът внедрява под прикритие собственици или изпълнителни директори в компаниите им за седмица, за да започнат от нулата като обикновени служители. Шефовете са изправени пред сериозно предизвикателство – да излязат от зоната си на комфорт, да заменят бизнес костюмите с работно облекло и да влязат в ритъма на изпълнение на оперативни задачи на най-ниско ниво.

Крайната цел на предизвикателството е големите шефове да разберат как се случват и най-малките неща в техните компании, дали не са загубили реалния поглед върху същината на бизнеса си и имат ли топла връзка с проблемите, с които се сблъскват служителите им ежедневно.
В края на работната седмица шефовете разкриват своите самоличности в емоционални срещи със служителите си. Каква ще е развръзката – дали служителите ще бъдат наказани или дори уволнени, или напротив – повишени и възнаградени, ще зависи изцяло от тяхното отношение към работата, което са показали пред шефа си, без да подозират, че са били под наблюдение.