Сега четете
Мили татковци (и други роднини), не забравяйте детето в колата

Мили татковци (и други роднини), не забравяйте детето в колата

baby sleeping in child car seat
baby sleeping in child car seat

На всеки се случва. Не се притеснявайте. Човешко е да забравиш, че имаш дете. Да не говорим, че ако е на задната седалка в колата и е спряло да бърбори за някакъв момент или пък е заспало, си е съвсем нормално да си паркирате, да си слезете от колата и най-културно да се отправите към целта си.

Но все пак смятаме, че е редно да го приберете това дете. Все ще ви потрябва в един момент. Може и някоя майка да пита къде е, та ни се струва много по-добре да ѝ го предоставите, за да си спестите главоболието.

Сега сериозно.

Оказва се, че напоследък сме много по-разсеяни, докато се движим с автомобилите си – заради телефони, радио, трафик и пр. Често, улисани в най-ценното, което трябва да се вземе от магазина, забравяме най-ценното, което трябва да се вземе от колата – детето.

Трима мъже (може би вдъхновени от личен опит, не знаем) са разработили устройството, състоящо се от две части. Едната се монтира на детското столче в автомобила, а другата на шофьорското място. Технологията се свързва със смартфона и ви известява посредством най-различни сигнали, когато „усети“, че сте напуснали колата, а детето е още вътре.

Оказва се, че забравените в колите деца не са нещо необичайно. Нещо повече – в световен мащаб са хиляди случаите на деца, получили топлинни удари точно заради оставянето им в автомобила.

Вижте и

Sense a Life са напът да започнат масово производство на продукта си, но за целта им трябват средства. Повече за идеята и изобретението им може да научите тук или във видеото по-долу.

Елисавета Цалов/www.noviteroditeli.bg/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре