Сега четете
Легендарната говорителка Мария Янакиева гледа правнуче

Легендарната говорителка Мария Янакиева гледа правнуче

mariya-yanakievaМария Янакиева четеше новините на БНТ по времето на соца и популярността ѝ бе сравнима с тази на партийните вождове. Днес славната водеща на „По света и у нас“ е потънала в забрава, но се радва на правнуче.

Със съпруга ѝ Веско Цоневски, който дълги години се изявява в известния хор „Гусла“, имат дъщеря. Тя ги дарила с двама внуци, които вече са големи и се гордеят с кариери. Внучка им се омъжила във Франция, където родила момченце. Бебето било голяма радост за Мария, която не вярвала, че ще доживее подобно събитие.

Понякога ходела на гости там, но предпочитала младите да я посещават в България, защото постепенно закъсала със здравето. С напредването на годините я стегнали болежки в кръста, а кръвното ѝ започнало да шари. Дори в пенсионна възраст не отказвала работни ангажименти и се радвала, когато я канели в предавания или за водеща на различни събития. Макар да имала дълъг трудов стаж, пенсията ѝ била малко над 400 лева, от които не останала доволна. Навремето обаче в БНТ не им плащали така, както аудиторията смятала.

Мария вземала към двеста и няколко лева месечно възнаграждение и затова пенсията ѝ останала толкова ниска. Сега се чудела как е възможно водещите на новините в Нова и Би Ти Ви да се разписват срещу десет бона на месец, които тя в живота си не била виждала накуп. За времето, прекарано в екипа на телевизията майка, не съжалявала, още повече че с изненада установила, че хората още я разпознавали. Случвало се само по гласа да я различат в тълпата в магазина и често израсналите с нейния глас и образ някогашни младежи ѝ разказвали истории, засипвали я със спомени и комплименти.

Вижте и

Янакиева смятала, че колегите от нейните времена били много по-достъпни и никак не се звездеели, както правели днешните водещи. И сред тях обаче си имала любимци. Най-много симпатизирала на Юксел Кадриев и Виктория Петрова, въпреки че в началото ги приела с резерви.

Дата: 07.01.2018 00:10
Източник: www.mignews.info
Автор: mignews

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре