Сега четете
Британската кралица Елизабет Втора отдаде почит на пострадалите от терористични атаки

Британската кралица Елизабет Втора отдаде почит на пострадалите от терористични атаки

Елизабет ВтораВ традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет Втора отдаде почит на градовете в страната, пострадали от терористични атаки през изминалата година. В посланието си Елизабет Втора отдаде почит и на своя съпруг, 96-годишния принц Филип, който се оттегли от редовните си кралски задължения това лято и подчерта важното значение на дома.

За мен беше привилегия да се срещна с пострадалите от атентата в Манчестър и да видя силата и духа на тези хора, които дни след атаката се върнаха на същото място, за да покажат, че не се страхуват. Това беше един от акцентите в традиционната коледна реч на британската кралица Елизабет Втора. Тя отдаде почит към жертвите на атентата в Манчестър, при който при взрив след концерт загинаха 22 деца, а над 70 бяха ранени.

Кралица Елизабет Втора:

„Мислим за нашите домове като места, пълни с топлина, домашен уют и любов. За мнозина идеята за дома се изразява в много повече от просто сграда или местоживеене. Тази Коледа, аз си мисля за Лондон и Манчестър, чиято силна идентичност блестеше през изминалите 12 месеца пред лицето на ужасяващите атаки. В Манчестър, сред целите на терористите бяха деца, отишли да видят любимата си певица. Няколко дни след атаката, имах привилегията да се срещна с някои от младите оцелели и техните родители. Обясних, че посещението в болницата беше привилегия, защото пациентите, които срещнах там, бяха пример за всички нас, показвайки изключителна храброст и издържливост. Наистина много от тези, които оцеляха след атаката дойдоха заедно няколко дни по-късно на благотворителния концерт.“

https://www.youtube.com/watch?v=l73NdleGeXw

Вижте и

По думите на Елизабет Втора това действие е показало мощното възстановяване на града след трагедията.

Кралицата почете паметта и на жертвите на пожара в Гренфел Тауър в Лондон, при който загинаха над 70. Тя благодари на всички, които са участвали в спасителните акции и продължават да работят за безопасността на хората на Острова. В посланието си Елизабет Втора отдаде почит и на своя съпруг, 96-годишният принц Филип, който се оттегли от редовните си кралски задължения това лято. На Коледа кралицата и нейният съпруг присъстваха заедно с други членове на кралското семейство на църковна служба в кралското имение Сандрингам. Към кралското семейство се присъедини и годеницата на принц Хари- Меган Маркъл. На излизане от църквата в Сандрингам, Мегън и Хари поздравиха събралите се хора и дори си поговориха с някои от тях.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре