Сега четете
Валерия Велева: Тази българска вендета!

Валерия Велева: Тази българска вендета!

Помните ли Яне Янев? Онзи, който в първия мандат на ГЕРБ обикаляше тв студията и плещеше(2011), че „Бойко Борисов е престъпник, мафиот, най-зловещата мутра на прехода, тартор на престъпна групировка”, кълнеше се, че „имал неоспорими доказателства за твърденията си”, гръмко обещаваше „да се пребори с корупцията” и най-накрая „да уволни Бойко Борисов”. Слушахме го до втръсване.

Във втория мандат на ГЕРБ (не)уволненият Борисов, без да се гнуси, назначи (2015) душманина си Яне за свой политически съветник! Да му помага в борбата със същата тази корупция, в която бе обвиняван. Намери му и кабинет в МС – почти врата до врата с неговия. Яне обърна палачинката, също без свян, и започна да громи със същия плам противниците на човека, когото доскоро наричаше „тартор на престъпна групировка”. За кратко време се закичи с приза за най-успешното в прехода момче за политически поръчки. Ходеше по студията, носеше едни папки, размахваше документи и в смесица от слухове, истини и полуистини градеше манипулативните си тези. До втръсване. И без резултат. В третия мандат на Борисов изненадващо Янето замлъкна…
Трубадурът на борбата с корупцията се оказа ненужен. Телевизиите го забравиха, съратниците го изоставиха, наклеветените от него му заведоха дела. Сега обикаля съдилищата и отново се моли на премиера, белким го вземе под крилото си.
А пък премиерът се ослушва. За какво му е Яне? Изпята песен.

Пръскане против хлебарки
Съдбата на салфетките…

Сетих се Яне тези дни, защото видях неговата житейска песен в нов аранжимент. Приликите са удивителни. Отново борец срещу корупцията, отново блюстител на истината – също като Яне, първо ни осветли с „Шайка“ през 2013, че „Бойко, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню…Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като „шайка“ – персони, обединени от престъпна цел”, а после, по неговия пример, обърна палачинката и днес се изживява като основното острие на властта срещу противниците ѝ. Подходът в „Шайка“ е същият като в папките на Яне – истините са смесени със слуховете, но това не пречи на блюстителя на истината да обвинява днешните управляващи в„рекет, доноси, контрабанда, трансфери на милиарди, източване на държавния резерв, показни арести, сливане на изпълнителната и съдебната власт”, да тълкува превратно документите така, че да докаже, че „Шайката ГЕРБ е най-мрачната част от голямата измама, известна като български преход“.

За награда беше приласкан от „Шайката“. И сега тя го използва като Яне. Способът е същият – ровят се папки, размахват се документи, фактите се коментират се така, че противникът жив да бъде обесен.

Има и ясно посочена цел – Корнелия Нинова. Трябва да се докаже, че тя е Приватизаторът на прехода. И няма никакво значение, че е проверявана под път и над път и, че главният прокурор окончателно я оневини.

Важното е сагата „Техноимпекс” да се превърне в сагата „Нинова”.

Лична и политическа.

Задачата е поставена. Беше съобщена снощи в тв ефира: „Корнелия Нинова трябва да бъде рутена непрекъснато”.
Какво означава това?
Правила? Политика? Парламентаризъм?
Не! Вендета!
Защо?
Защото Нинова се вози на брониран Мерцедес, защото крие сметки в офшорки, защото си е купила самолет, а пък е подарила на мъжа си яхта, защото двамата се ширят в апартамент от 123 квадрата (!?!), а в огромния (!?!) си гараж от 23 квадрата вечер тайно паркира Бентлито си?
Не! Тези с Бентлитата не ги закачаме. С яхтите и офшорките – също! Те не са опасни.
На мушката е лидерът на опозицията. И то този лидер, който изправи БСП и превърна парламентарната ѝ група в силна, адекватна и непокорна опозиция – каквато трябва да има във всяка нормална демократична държава. Но не и у нас.

Затова Нинова трябва да бъде „рутена непрекъснато”.

Докога? Докато не я смачкаме.
Защо? Защото ни пречи.

Съзнава ли Борисов за какво иде реч?
Съзнава ли, че тази вендета днес срещу Нинова утре може да се обърне срещу него. И то от същите хора, които сега я провеждат с такова настървение и видимо наслаждение. Зависи кой ще даде поръчката. Властта не е до гроб. А „Шайката” може да се превърне в доказателство.
И няма да има милост. … Янета – колкото щеш!

Абсурдно е това, което става в държавата!

Не се уважават институциите, думата на главния прокурор може да бъде подритната от всяко яне, държавата може да бъде използвана за гонка срещу инакомислещите…
След вендетата срещу Нинова в България вече никой не може да се чувства застрахован, че и на него няма да му се случи същото! Защото всеки има минало. За всеки може да бъде изваден документ и манипулативно размахан в публичното пространство.

И всеки може да се изправи пред бесилото си.
Янетата нямат мира. Тъкмо обориш едни документи, на тяхно място излизат други. И така до безкрай! А корупцията си върви ли, върви.

Когато документите се оказват недостатъчни, „рутенето“ на Нинова продължава с политически манипулаации.

Нинова била виновна за „издигането” в кариерата си.
Нинова била седесарка и дясната ръка на Костов.
Нинова подменила идеята на БСП.
Нинова излъгала бедните социалисти.
Вчера това бе подето от янетата, които услужливо подадоха топката на вътрешната опозиция в БСП. Първият който се хвана на въдицата, бе Красимир Янков. Тази сутрин той поиска „приватизаторката“ Нинова да си ходи, а покрай нея и Борисов, защото управлявал в годините на същата тази приватизация.
Ето така бумерангът се върна при Борисов!
Вместо да изпишат вежди, янетата ще извадят очи…

Предвиди ли го Борисов?

Вижте и

Това е само един пример от българската вендета.

Един другиму да се набутваме в казана, защото се мразим!

Защото не спазваме принципи, правила и правов ред. Защото нямаме политическа хигиена.

Да се върна малко назад.

Преди години президентът Първанов се събуждаше с трипер и заспиваше с убит архар. Благодарение на янетата. Станишев беше „Сер гей“, Виденов – сатана, Божков -„Мистър 10%“ и това го вкара в гроба, Софиянски -„усмихнатото лице на корупцията“, Костов – „капо ди тути капи“ …
Всеки си понесе кръста.
А корупцията растеше. Беднотията също. Но янетата останаха.

Сега е ред на Нинова. Ще я качат на кръста. Да си знае!
От атаката срещу нея обаче нищо няма да излезе. И те да си знаят!
Защото целта й не е да се разрови „престъпната приватизация“, а да се разчистят политическите сметки с опонент, в когото властта вижда заплаха. Затова и истинският разговор за прехода няма да се проведе.

Но пък нищо чудно точно по време на европредседателството да се разбере как у нас се гони лидер на опозицията.

http://epicenter.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре