Google вече разкриха плановете си да представят олекотена версия на официалното си YouTube приложение. Въпросният софтуер е предназначен предимно за развиващите се страни, където връзката към интернет не е достатъчно бърза. Потребителите могат да изтеглят клипове с различно качество и да изпращат техни копия на приятелите си с Bluetoоth. Самото приложение се казва YouTube Go и се разработва от Google в продължение на няколко месеца. Финалната му версия вече е достъпна за изтегляне.Трябва да отбележим, че компанията е внесла редица промени в интерфейса и функционалността на YouTube Go след премиерата на бета версията. Новото приложение е разработено с идеята да ви предостави най-добрите възможности за откриване и изтегляне на съдържание в популярната услуга, дори когато имате слаба връзка към интернет.

YouTube Go предлага опция за споделяне на клипове в офлайн режим, което е доста полезно в редица ситуации. предаде AndroidPolice.Компанията се е погрижила да осигури пълен контрол над трафика на интернет, докато работите с приложението. Всеки от нас може да прегледа част от дадено видео преди да го изтегли и да зададе предварително колко мегабайта може да си позволи да изразходва.
Приложението е чудесен избор за смартфоните , които имат по-малко RAM и изисква Android 4.1 или по-висока версия на платформата. Ако искате да тествате сами YouTube Go вече можете да го дръпнете от Google Play.5 добри приложения за Android, които си заслужава да пробвате тази седмицаЛошото време е идеален повод за сърфиране из магазина за приложения на Google и пробване на нови заглавия. AndroidPIT дава 5 предложения за нови приложения, които си заслужава да се пробват.   Mi Drop Xiaomi навлиза и в сегмента на софтуера. Компанията пусна свеото приложение Mi Drop, която прави файловия трансфер между две устройства наблизо много по-лесен и бърз. То използва WiFi между самите устройства, което е по-бързо от Bluetooth и спестява мобилен трафик. Работи с всички Android устройства, като трябва да е инсталирано, както на изпращащото устройство, така…

Процесорите на MediaTek се радват на голяма популярност в пазара на смартфони и компанията търси разнообразни начини как да разширят своя бизнес. Следващият сегмент от индустрията, който привлича вниманието на MediaTek е платформата Интернет на нещата. Тайванският производител сега представи официално нов System-on-Chip (SoC) предназначен именно за умните джаджи и осигурява поддръжка за GSM/GPRS и Narrow Band IoT (NB-IoT) свързаност. Именно на новия чип е MediaTek MT2621.   Основните предимства на чипа  поддръжката за тези два ключови стандарта за комуникация, но и най-ниската консумация на енергия в тази пазарна ниша, съобщава Digitimes. Съчетанието между тези характеристики ще позволи на разнообразен брой устройства да използват MediaTek MT2621, сред които фитнес джаджи, смарт часовници, сензори за сигурност, камери, интелигентни уреди за измерване и др. Новият процесор се нуждае единствено от SIM карта и антена, за да работи едновременно и на двете честоти.

Данните разкриват, че МеdiaTek MT2621 поддържа Bluetooth 4.2 за свързване на периферни аксесоари към смарт джаджите. Компактният и ултратънък дизайн ще улесни интеграцията на процесора дори в най-малките устройства на производителите. Архитектурата също е оптимизирана за работа с всички ниски и среди честоти, които се използват по цял свят. Очаква се MediaTek допълнително да разкрият детайли за премиерата на първите устройства с MT2621 на пазара.   Вижте готови ли сме за Интернет на нещатаКиберпрестъпниците непрестанно търсят начини как да преодолеят защитата на водещи услуги в интернет и да изложат на риск милионите потребители, които ги използват. В момента е много популярно хакерите да подлъгват хората с фалшиви версии на страниците, които ги подканват да изпращат пари до предварително избрани от тях банкови сметки. Оказва се, че поредната жертва на подобни методи е популярното приложение Airbnb. Руски хакери вече няколко седмици се възползват от уязвимост в този софтуер, за да компрометират много потребители.

Експертите по сигурността откриват доказателства за мащабна схема, при която киберпрестъпниците изпират пари от други банкови сметки, чрез профилите в  Airbnb. Според тях проблема става много сериозен, тъй като хакерите използват множество руски форуми, в които наемат други хора да им помогнат за извършване на финансовата измама. Някои потребители помагат със знания по програмиране, а други просто предоставят отдалечен достъп до компютъра за реализиране на атаките, предаде Engadget.

След това хакерите използват серия от регистрирани акаунти, за да правят резервации в различни локации на територията на Русия и ЕС. Домакините, които участват в измамата също допринасят за изпирането на парите и “връщат” предварително определена сума на гостите си. Сумите в някои случаи достигат до $3000. От Airbnb потвърдиха за проблема и разкриха, че той не само заплашва сигурността на потребителите, но и нарушава декларацията им за поверителност и условията за използване на мобилното приложение.   Вижте как Dropbox, Foursquare и Airbnb са спечелили първите си клиенти LG обмислят да отговорят подобаващо на сериозната конкуренция в пазара на смартфони като представят по-рано следващия си флагман.

Припомняме ви, че сегашното устройство от висок клас LG G6 бе показано за първи път в края на февруари по време на MWC 2016. Според последните данни на корейските медии през следващата година ситуацията ще е по-различна, тъй като LG G7 може да бъде представен още до края на януари, информира BusinessKorea.   Компанията все още не е започнала да разпространява покани за специално събитие в началото на годината. Това може да се възприеме като индикация, че LG G7 ще бъде показан на CES 2018, което ще се проведе между 9 и 12 януари. По този начин LG ще се опитат да си спечелят важно предимство преди официалната премиера на Samsung Galaxy S9. Oт гледна точка на спецификациите се очаква G7 да разполага с по-добър OLED дисплей и да използва Snapdragon 845 процесор.

Все още е рано да коментираме какви други технически спецификации ще ни предложи следващия флагман на корейския гигант. По всичко личи, че още в първите седмици на следващата година ни очакват много интересни събития в пазара на смартфони. Премиерата на Samsung Galaxy S9 също предизвиква огромен интерес сред потребителите и това е гаранция, че конкуренцията в пазара на устройства с Android ще е максимално ожесточена от самото начало на 2018г.    Вижте очаква се бум в продажбите на смартфони с безрамкови дисплеи през 2018г.Вече ви информирахме, че смартфоните на Samsung ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo в началото на 2018г. Това означава, че потребителите ще трябва да изчакат още няколко седмици преди да стартират дългоочакваните актуализации. Нова информация в интернет разкрива и точно кои модели на корейския гигант попадат в списъка с предвидени ъпдейти към платформата. Едва ли е изненадващо, че първите устройства на компанията, които ще могат да работят с Android 8.0 Oreo са Galaxy S8 и Galaxy S8+.

В кратки срокове след като стартират ъпдейтите за тях и собствениците на Galaxy S7 и Galaxy S7 edge ще бъдат актуализирани към новата платформа. Ако имате Galaxy S6, S6 edge и S6 edge+ е добре да знаете, че устройството ви също е съвместимо с Android Oreo, предаде AndroidHeadlines. Aктуализация е предвидена и за Galaxy Note 8, Galaxy Note 7 (FE) и Galaxy Note 5. Всички представители на Galaxy A (2017) серията също попадат в списъка с ъпдейти.    Следващата версия на смартфоните, която ще видим през 2018г. ще дебютира с Android 8.0 Oreo. Интересното е, че Galaxy A9 Pro и A8, които бяха представени преди две години ще получат ъпдейта. Samsung възнамеряват да започнат да актуализират и модели от сериите Galaxy J5, Galaxy J7, Galaxy C5, C7 и C9 Pro, но това вероятно ще се случи през втората година на 2018г. Предстои да видим кога ще стартират официалните ъпдейти към Android Oreo за смартфоните на компанията.    Вижте кои смартфони са съвместими с Project Treble в Аndroid 8.0 Oreo