Сега четете
Валери Симеонов: Йончева пак лъже за оградата

Валери Симеонов: Йончева пак лъже за оградата

Вицепремиерът и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов обвини депутата от БСП Елена Йончева в лъжа заради показана от нея снимка, на която се вижда, че част от оградата на границата с Турция е паднала.“Йончева за пореден път лъже. Снимката, която е показана, е от края на септември. Неслучайно, тя е черно- бяла – за да не се виждат зелените листа на дърветата. Но даже на черно-бялата снимка е видно изобилието на листна маса. Какъв журналист трябва да си, още повече „разследващ“, след като лъжеш без да ти мигне окото“, написа Симеонов във „Фейсбук“.Ето цялата позиция на вицепремиера, публикувана без редакторска намеса.Йончева за пореден път лъже. Снимката, която е показана, е от края на септември.

Неслучайно, тя е черно- бяла – за да не се виждат зелените листа на дърветата. Но даже на черно-бялата снимка е видно изобилието на листна маса. Какъв журналист трябва да си, още повече „разследващ“, след като лъжеш без да ти мигне окото. Пораженията по оградата от проливните дъждове, двапъти по-обилни от пороите в Германия и Гърция, причинили десетки жертви, бяха отстранени в рамките на 4-5 дни от фирмите, извършили изграждането.Явно политическата поръчка е по-важна от обективната истина. Ето как е изглеждал вчера, в 09:52 сутринта (2 часа след лъжите на Йончева) въпросният участък.Оградата е възстановена още в началото на октомври във вида, в който е на снимката (т.е. 4-5 дни след стихията).

Кому служат тези елементарни лъжи и манипулации? Не е ли прозрачен мотивът за студийният слалом на опозорилата журналистиката особа? Имат ли стойност понятията „професионална част“, „достойнство“ и „морал“ за авторката на скъпоплатените телевизионни манипулации на г-жа Телевизионна Лъжа?Как може да ръсиш глупотевини в национален ефир, от рода на твърдението, че БиБиСи са били тук и са правили разследване, като е публично известно, че западните медии повтарят папагалски информация, подадена от техните кореспонденти в България.

В интервюто, без каквито и да било доказателства, непрекъснато се повтаряха обвинения за „огромнаЗаобиколен беше и директния отговор на въпроса за цената на гръцката ограда – дали е с включен път или не – за сметка на подмятания, квалификации и откровени лъжи.А на обвиненията, че „г-н Симеонов не е телевизионен филмов критик“, ще отговоря, че не е нужно да съм такъв, за да дам оценка, че филмът е манипулативен и скучен.Все пак, за информация на г-жа Йончева, режисирани от мен филми са носители на някои от най-престижните награди в България, в т.ч. първа награда „Осмата муза на НДК“ за документалния сериал „Кольо, това е“ – посветен на великия Николай Хайтов.

Вижте и

Носител съм и на редицанагради на утвърдени фестивали като „Българската Европа“, включително за „Най-добри новини за рядко- срещана разследваща журналистика“, няколко награди в категория „Превенция за борба с корупцията“, както и първа награда за „Анти-корупция“ за предаването „Според закона“, и др. Интересно ми е с какви награди може да се похвали г-жа Йончева, освен с руски?Добре е най-сетне г-жа Йончева да започне да работи с факти за истинската дължина на оградата (235.661, а не 200 км.), стойност (180 млн., а не 200 млн. лв.), средна стойност на линеен метър (750, а не 1000 лв.). Добре е също и когато хвърля обвинения, да ги доказва, а когато види нещо добро – да го признае.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре