Спам плаши, че ще закрие електронната ви поща в платформата АБВ, ако не я актуализирате. Новият вид писма заливат имейлите на потребители от два-три дни.

Текстът им е идентичен: „Имате 5 нови чакащи писма. Вашата пощенска версия понастоящем е преустановена от получаването на входящи писма и ще бъде деактивирана. За да изтеглите вашите съобщения и да продължите да използвате пощенската си кутия, любезно Актуализирайте сега”.

Правописът е непроменен. От него може да се съди, че е дело на електронен преводач.

Както и в предишни нежелани съобщения в АБВ, тези са от изпращач, който очевидно няма нищо общо с администраторите на този сайт – noreply@teol.net. Невъзможно е да се върне отговор със запитване за подробности, така че на потребителя му остава само да отвори прикачените линкове.

Какво стои зад тях вирус, форма за точене на лични данни или пошла реклама, не посмяхме да проверим по обясними причини.

За момента няма никаква информация какво представлява актуалният спам дори в тясно специализираните източници. Едно обаче е сигурно – важно е да не отваряте прикачените връзки и още повече – да не предоставяте данните си, преди да сте се консултирали с експерт, на когото може да вярвате.

 

Източник: Марица – Пазарджик