Сега четете
Amazon Web Services Educate и Софийският университет стартират проект, насочен към образованието в облака

Amazon Web Services Educate и Софийският университет стартират проект, насочен към образованието в облака

Press-conferenc_600_17441
Amazon Web Services Educate стартира първия си проект за образование в облака в партньорство с HeleCloud и Факултета по математика и информатика, Софийски университет. България става част от 47-те страни в световен мащаб, които подкрепят и усъвършенстват образованието в облака в университетите и училищата. Пилотният проект беше представен на официална пресконференция днес във ФМИ. „С увеличаващото се търсене на служители с експертиза в облачните технологии, AWS Educate дава достъп до нов вид образователен портал на следващото поколение ИТ и облачни специалисти.

AWS Educate е глобална инициатива на Amazon Web Services за предоставяне на достъп до ресурси на студенти и преподаватели за повишаване и подобряване на образованието в облака“, каза Феликс Манохаран, ръководител на програмата AWS Educate за Европа, Близкия изток и Африка. Към момента AWS Educate обединява 1400 учебни заведения от 47 страни по цял свят, предоставяйки безплатен достъп до сигурни облачни услуги, лабораторни упражнения и сложни изчислителни операции, които позволяват работа с динамично съдържание и възможност за дистанционно самообучение.

„Българските студенти имат голям потенциал, мотивация и способности. Много се радвам, че HeleCloud и ФМИ подписаха договор за сътрудничество и работим заедно по този пилотен проект. С разширяването и развитието на образованието в облака чрез практическо обучение върху платформата за облачни услуги AWS ще даде водещо предимство на студентите при кандидатстване за работа. Все повече компании преместват своя документооборот и процеси в облака, което неминуемо води до необходимостта от добре подготвени клауд експерти“, допълни Стефан Бумов, главен оперативен директор, HeleCloud.

„За нас е икономическо предизвикателство да отговорим на нуждите на бизнеса. По тази причина сме щастливи да приветстваме инициативата на AWS Educate и HeleCloud, която ще спомогне за подобряването на образованието в облака”, каза доц. д-р Първан Първанов, декан на Факултета по математика и информатика, Софийски университет. HeleCloud ще подкрепи внедряване на AWS Educate в учебната програма на университета, нейната адаптация и ефективното използване на ресурсите. Консултантите на компанията и преподавателите във ФМИ ще разработят заедно задания и упражнения, с които да дадат възможност на студентите да опознаят платформата AWS и да добият практически опит в областта на облачните технологии. Новите технологии като публичния облак, интернета на нещата, роботизацията и изкуствения интелект все по-бързо навлизат в бизнеса в България. Тенденцията оказва влияние не само върху компаниите, но и върху човешкия капитал.

Вижте и

Включването на нови дисциплини в учебната програма във висшето и средното образование е неизбежно, за да се отговори на нуждата от добре подготвени специалисти. „HeleCloud подкрепя развитието на образованието в облака, а стартирането на пилотния проект с AWS и ФМИ е само първата стъпка в тази насока“, добави Стефан Бумов по време на пресконференцията. Според Google Connected Consumer Study 2017: 41% от Българите използват смартфон наравно с лаптоп и стационарен компютър за достъп до интернет Представяме на Вашето внимание резултати от глобално проучване, проведено от KANTAR TNS по поръчка на Google. То изследва особеностите в поведението на интернет потребители от България на възраст над 16 години, сравнени с нагласите на граждани от 63 държави.

На 26 октомври, в София Хотел Балкан, зали Средец и Сердика, ще бъде проведена XIII национална конференция по е-образование е-Уменията на новото дигитално поколение. Нашумелият в последно време случай с измамени потребители, закупили самолетни билети чрез фалшив фейсбук профил, провокира дискусии относно сигурността при резервиране на туристически услуги онлайн. SEO маркетинг курс от Ganbox. 12 лекции от 5 лектора и общо над 36 часа практическо обучение по интернет маркетинг. Едно от най-подробните и полезни обучения по интернет маркетинг от практикуващи топ оптимизатори с голям опит.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре