47490За първи път в България ще бъде представен театрален спектакъл с виртуална реалност. Британската постановка “WHIST” пристига у нас като част от международната програма на седмия ACT Фестивал за свободен театър, чието мото се заиграва с абревиатурата VR, която в случая обаче означава “Временна реалност”.Вдъхновен от теориите на Зигмунд Фройд, този спектакъл се гледа с VR очила в специална среда, където се пресичат изкуство, звукови ефекти и интерактивен 360° филм, за да създадат един модернистичен пърформaнс.На 16 и 17 ноември в Галерия 2.0 (ул. “Шести септември” 26) в “Whist” зрителят ще бъде и режисьор − навигацията в историята се извършва интуитивно от всеки участник и води към различно развитие на историята.

Съществуват 76 възможни сценария. Зрителят е свободен да върви със свое темпо и да прави каквото пожелае, защото именно това е целта на създателите на спектакъла – да потопят напълно публиката в уникално преживяване, където движещи сили са инстинктите и свободата. След края на представлението на всеки участник ще бъде представен и анализ на направените от него избори, съставен от психоаналитик от “Музея на Фройд”.В България постановката ще могат да видят само 200 зрители и всеки от тях ще премине през своя личен сценарий индивидуално.

Революционното представление е с участието на актьори от Франция и Япония и вече е показвано в цяла Европа.12 популярни личности се включиха в първия сезон на шоуто “Биг Брадър: Най-търсени”.Рапърът Абел Тесфайе, известен с псевдонима си The Weeknd, бе забелязан с бившата приятелка на Джъстин Бийбър. Новината идва броени дни след като стана ясно, че Бийбър и предишното гадже на The Weeknd – Селена Гомес – отново са двойка.”Songs of Experience” е заглавието на 14-тия студиен албум на U2, който ще дебютира в световен мащаб на 1 декември 2017 г. 13-те песни в албума са записани в Дъблин, Ню Йорк и Лос Анджелис.

В Световния ден на музикотерапията − 15 ноември − музикантите от акустичната група “Точка БГ” и музикотерапевтът на психиатричната клиника на Университетска болница “Александровска” Цветина Панайотова (цигулка) ще свирят благотворително в подкрепа на…На първите кадри от снимачната площадка на продължението на “Split” (На парчета) − “Glass” − забелязваме разголения Джеймс Макавой, който е звездата на лентата.Една от най-скандалните участнички в току-що приключилия сезон на “VIP Brother” обвини победителя Тото, че е спечелил телевизионното шоу с измама.