Сега четете
Радев: На 10 ноември преди 28 г. имах надежди като всички, сега усещам липса на законност

Радев: На 10 ноември преди 28 г. имах надежди като всички, сега усещам липса на законност

„На 10 ноември 1989-а бях лейтенант в база Равнец край Бургас. Имахме нощни полети, след един моят командир ме дръпна и ми каза: Знаеш ли, че свалиха Тодор Живков.

Възприех промените с надежди. За съжаление след 28 г. имам усещане за липса на законност и справедливост. Това прокуди над 2 млн. българи в чужбина.

Професията ми ме научи, че съдбата има много неизвестни.

Въпросът е как отстояваш правата си и как се бориш. Разочарованията обезсърчиха много българи.В родното село на президента Желю Желев исках да дадем знак за национално помирение. Благодаря на другите президенти, че откликнаха на поканата ми. Никой не може да посочи по-добре от нас проблемите ти и да ги реши по-добре от нас“, заяви президентът Румен Радев в интервю за „Панорама“ по БНТ.

„Не съм водил война с институциите, моята сила е в заявяването на истината.
Действията на летците са отчаян сигнал. Те са хора на честта и вероятно заради това много политици не могат да ги разберат.

Не е тайна, че много политици излязоха богати от властта, а летците оставят преди полет семейството си. Те не могат да приемат че тяхната професия се свързва с хоби, преврат. Не очаквайте да се поддам на шантажа.

Вижте и

Когато съставих служебното правителство поисках всички министри да извършат проверки за нередности. Нередности се установиха в някои от министерствата.

В случая с ВМА има ясно нарушение на закона за обществените поръчки. Казвам го с уважение към ген. Николай Петров – един достоен офицер“, допълни държавният глава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре