BKK2Петият сезон на „България от край до край“ се завръща в ефира на БНТ 1 на 12 ноември.  Всеки неделен ден, веднага след обедната емисия „По света и  у нас“, зрителите на обществената телевизия могат да гледат новите епизоди на журналистическото риалити. Телевизионният формат, който показва живота на българите в отдалечените райони и обезлюдени села на страната, ще обедини документалните разкази под заглавието „Възможното възраждане“.  След четири реализирани сезона (България от край до край” /първи сезон/; “България от край до край – хората от Балкана” /втори сезон/; “Хората от Дунавската равнина” /трети сезон/; “Вашата земя” /четвърти сезон/;), екипът е убеден, че хората, които живеят далеч от столицата, имат силата да променят общото ни бъдеще .  „В първите сезони на формата, журналистически документирахме обезлюдяването на селата, но сега поставяме акцент върху възможното възраждане. Хората, които ще покажем, са изолирани от възможността да бъдат близо до властта. Но те носят морал и ясни стойности в душите си.

Те вярват в бъдещето на селата и малките градове. Мисля, че когато зрителите ги видят, също ще повярват, че тези български земи могат да бъдат възродени“ – заяви авторът на поредицата Йордан Димитров в предаването „Още от деня“. Първият епизод от поредицата „Възможното възраждане“ ще ни отведе в манастир в гр. Велики Преслав, за който се предполага, че е първият по рода си в България. Там се е замонашил цар Борис I. След това зрителите ще се срещнат с един млад мъж от с. Осмар. Неговата история е свързана и с Англия, където е работил, но предпочел да се завърна в родината си и да стане свещеник.

Зад проекта стоят журналистът Йордан Димитров, операторът Миглена Гайдарова и монтажистът Росица Господинова. Продуцент на документалната поредица „България от край до край“ е Мариела Драголова.