pristigat-pyrvite-turisti-po-iujnoto-chernomorie-145268В България разработват 12 винено-кулинарни маршрути за туристите, отбелязва руското електронно издание „Российская газета“.

По-голямата част от чуждестранните гости на България са концентрирани предимно по Черноморското крайбрежие на страната. Създаването на специални маршрути, съчетаващи не само дегустацията на вина и традиционни ястия, но и посещения на природни и исторически забележителности, ще привлече вниманието на туристите към вътрешността на България, която също има какво интересно да предложи на гостите си.

Съгласно информацията, разпространена от София, след съгласуване на детайлите с представителите на местните власти и утвърждаването на точните маршрути през юли 2018 г. те ще бъдат включени в проекта „Аз обичам България“, който рекламира националните туристически обекти.

През първите осем месеца на текущата година България е посетена от над 6,5 млн. чуждестранни туристи, с осем процента повече, в сравнение със същия период на 2016 г.. Очаква се след създаване на кулинарно-винените маршрути броят им да се увеличи.

Десетилетия наред Майорка остава сред най-предпочитаните дестинации за търсещите летни приключения туристи, но има и други държави, които може да предложат по-изгодни пакети за почивки през летния сезон на 2018 г. – като например България, коментира баварският ежедневник Der Münchner Merkur.

Черноморското крайбрежие на България се превърна в истинска алтернатива на най-големия от Балеарските острови за най-вече онези туристи, които търсят безкрайни забавления. Източноевропейската страна се радва на истински туристически бум, който може да продължи и през следващите години, ако представителите на бранша успеят да привлекат милионите туристи, които до този момент са избирали почивка на Майорка.

Шансовете за това не са никак малки, особено като се имат предвид изгодните цени в България. Десетки 4-звездни хотели, разположени по крайбрежната ивица с фин пясък, очакват своите гости, а програмата за забавлението им не се различава от тази, предлагана на португалския остров.

Златни пясъци е един от българските курорти на Черно море, който през последните години става все по-популярен сред туристите, търсещи забавления. Плажът е идеален за пълноценна почивка преди падането на нощта, когато гостите на курорта може да продължат с разпускането си в някой от многобройните клубове в курорта.

Със спокойното тюркоазено море и чистия плаж, Златни пясъци е подходящ също и за ваканция на семейства и двойки, които просто искат хубава почивка на плажа или да изследват с велосипед красивата природа на България.

Сгушеният в подножието на планината Пирин български курорт Банско е сред най-предпочитаните зимни дестинации за македонските туристи. Градчето изобилства от хотели, симпатични ресторантчета и – разбира се, е чудесен ски курорт, отбелязва македонското електронно издание eMagazin.mk.

Чистият планински въздух, минералната вода, изгодните цени и близостта до Македония са основните причини, поради които гражданите на югозападната ни съседка избират Банско за почивката си. Агенциите предлагат настаняване на човек за тридневен престой на база „ол инклузив“ на цени между 45 и 50 евро. Повечето от хотелите в Банско са с категория четири звезди и предлагат безплатни услуги в спа-центровете, където гостите може да разпуснат с турска баня, финландска сауна, закрит басейн, фитнес центрове или голф игрища. Пътуването с автобус от Македония отнема около четири-пет часа, включително с проверката на границата.

Изданието отбелязва, че представителите на туристическия бранш в Македония може да научат много от колегите си в Банско. Там математиката и икономическата логика показват, че е по-добре да се намалят цените с цел привличането на постоянни посетители, за да не висят ключовете окачени постоянно на рецепцията.

Много туристи познават България като държава, която предлага възможност за чудесна почивка на плажа. Но си заслужава да се отбележи, че страната може да се похвали с отлични ски курорти като Банско, Пампорово и Боровец, коментира руският информационен портал Smolnews.ru.

Трите зимни курорта са с добре оборудвани писти – във всеки един от тях има лифтове, чрез които туристите да стигнат безпроблемно до върховете на заснежените склонове. Любителите на зимните спортове може да не носят със себе си необходимото оборудване и екипировка за каране на ски или сноуборд – в Банско, Боровец и Пампорово има възможност за наем на всичко необходимо за ски ваканция, при това на разумни цени.

Основните предимства на българските зимни курорти са изгодните цени, обслужване на европейско ниво и не на последно място – удобното им местоположение. За туристите, пожелали да прекарат почивката си в планинските курорти на България, се предлагат услуги за трансфер от летищата.

Българските ски курорти Банско и Боровец са сред предпочитаните дестинации зад граница на сърбите, планиращи зимна почивка, пише белградското електронно издание Blic.

Банско е най-новият ски център в България. С обща дължина от 65 км на мрежата от ски писти, разположеният в планината Пирин български курорт привлича голям брой туристи от съседните страни. Цените за настаняване в хотел с четири или пет звезди в Банско са като средните стойности за нощувка в апартамент в популярния сръбски зимен курорт Копаоник, обясняват туроператорите в западната ни съседка. Зимната ваканция в Банско през декември е на цени от 54 евро на човек за нощувка. Изданието обръща внимание, че посрещането на Нова година в българския курорт струва двойно повече.

От редакцията отбелязват, че най-големият ски център в България е Боровец и като такъв курортът може да предложи на туристите повече от Банско. Разположеният на около 60 км от столицата София курорт има писти, които са адаптирани за начинаещи скиори и за такива, които може да се похвалят с малко по-голям опит в практикуването на зимни спортове.

А само няколко минути возене с лифт отвежда гостите на Боровец до най-високите части на планината Рила – истински рай не само за скиорите, но и за любителите на разходките. Пакетите от седем нощувки във вила в началото на декември са на цени от 119 евро на човек, а за посрещане на Нова година офертите започват от 168 евро на човек.