Сега четете
Военен журналист: Положението в авиацията е „карай и не барай”

Военен журналист: Положението в авиацията е „карай и не барай”

„Не може в никакъв случай да се говори за стачка или бунт. Българските пилоти искат просто да покажат, че положението в авиацията е нетърпимо. МО трябва да вземе мерки, защото така не може да продължава”Не може в никакъв случай да се говори за стачка или бунт. Българските пилоти искат просто да покажат, че положението в авиацията е нетърпимо. МО трябва да вземе мерки, защото така не може да продължава.Това каза пред БНТ военният журналист Димитър Ставрев от „Клуб криле”, който коментира темата за проблемите в авиобаза „Граф Игнатиево”. „Политиците се мешат прекалено много в авиацията.

Проблемът е, че България се опита да приложи схемата „карай и не барай”. Тя не влагаше средства в изграждането на отбранителни способности и постепенно те деградираха. Така всичко се амортизира и в момента няма нито самолети, нито нормални условия за летците“, каза още той.Гост в „Денят започва” беше и главният редактор на списание „Аеро” Красимир Грозев. „МО трябва да каже ясно кога ще има нов изтребител. България няма чак толкова много пари, за да се поддържат изтребителите МиГ 29 и в същото време да се отделят средства и ресурси за нови изтребители. МО няма ясна и категорична позиция за новите изтребители.

От там казаха, че се съобразят с решенията на Комисията „Грипен“, но по темата няма никаква яснота. Със сигурност самолетите трябва да бъдат нови”, категоричен беше Грозев.И двамата събеседници споделиха мнението, че ако се купи изтребител втора ръка, то след няколко години ще се изправим пред същите проблеми, но вече ще сме дали една голяма сума. Всички обещават, че ще има нови самолети, но положението е като във филма „Куче в чекмедже“ – ще купим, ама друг път.

Източник: epicenter.bg
Линк към статията
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре